Öğrenci Kolektifleri'nin sorumsuz tutumları devam ediyor

Öğrenci Kolektifleri, İstanbul Üniversitesi'nde Ekim Gençliği'nin afişlerini yırtarak provokatif-yasakçı tutumunu sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 22 Ekim 2013
  • 16:08

İÜ'de devrimci faaliyet

Bugün (22 Ekim) sabah saatlerinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Ekim Gençliği okurları “Gençlik Direnişe’’ şiarıyla masa açıp öğrencilere Ekim Gençliği dergisini ulaştırdı. Aynı zamanda okulun belli noktalarına “Gençlik Direnişe’’ afişlemeleri yapıldı.

Perşembe günü saat 14.00’te Hergele Meydanı’nda Feniş işçilerinin de katılacağı etkinliğin duyurusu yapıldı. Çağırı bildirileri yaygın bir şekilde yemekhanede, kantinde, okul bahçesi ve Hergele Meydanı’nda öğrencilere dağıtılarak Feniş işçilerinin direniş süreci ve örgütlü direnişin kazanımları anlatıldı. Yemekhane çalışanları Feniş işçilerinin direnişine destek olduklarını, kendilerinin de bu bilinçle hareket ederek kazanımlar elde etmek istediklerini söylediler. Bildiri dağıtımından sonra “Sol içi yasakçı zihniyet ve şiddet hiçbir koşulda kabul edilemez’’ başlıklı Ekim Gençliği açıklaması okulun belli noktalarına asıldı.

 

Öğrenci Kolektifleri'nden provokatif tutum

Bu açıklamada “kendilerinin hedef alındığını” ve bir “karalama politikası” uygulandığını ileri süren Öğrenci Kolektifleri, okul duvarlarına asılan açıklamayı Ekim Gençliği okurları alanda yokken yırttı. Açıklamanın öğrenciler tarafından görülmesini engellemek istedi. Bu durum karşısında gidip afişi soran Ekim Gençliği okurlarını, Öğrenci Kolektifleri, “bir daha böyle bir şeyin tekrarlanmaması gerektiğini”, “okula bir daha böyle bir açıklama asılırsa yine indireceklerini” söyleyerek tehdit etmekten geri durmadı. Öğrenci Kolektifleri'ne açıklama ile bir sorunları varsa bunu yazılı-sözlü eleştiri yoluyla belirtmeleri gerektiği, kimsenin başka bir siyasetin materyalini indirmeye hakkı olmadığı söylendi. Bunun üzerine Öğrenci Kolektifleri bunu tartışmayacaklarını söyleyerek yasakçı, keyfi tutumlarını devam ettirdi.

Ekim Gençliği okurları Hergele Meydanı’nda bu açıklamayı sesli bir şekilde okuyarak bu keyfi ve sorumsuzca tutumu teşhir ettiler ve okullarda günlerdir hayata geçen saldırganlığa karşı seyirci kalmayacaklarını göstermiş oldular.


İstanbul Üniversitesi forumu toplandı

Her hafta yapılan İstanbul Üniversitesi forumu toplandı ve gündeme dair tartışmalar gerçekleştirildi. Toplantıda ODTÜ’de yakılan ateşin tüm üniversitelere yayılması gerektiği ifade edildi. Forumdan HDK’nin çağrısıyla bugün Taksim’de gerçekleştirilecek olan ODTÜ’ ye destek eylemine katılım çağrısı yapma ve yarın üniversite içinde forum olarak bir eylem gerçekleştirme kararı alındı.

Yarın (23 Ekim) 13.30’da Fen-Edebiyat ve Merkez Beyazıt kampüslerinde toplanacak öğrenciler saat 14.00’te ana kapı önünde biraraya gelerek yürüyüş gerçekleştirecekler.

Ekim Gençliği / İstanbul Üniversitesi

 

Ekim Gençliği'nin 3 Ekim tarihli açıklamasını buradan okuyabilirsiniz...