Munzur Üniversitesi’nde polis saldırısı

Munzur Üniversitesi’nde AKP’nin Genç Ofisi’ni protesto eden öğrencilere polis saldırdı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 27 Mayıs 2022
  • 13:55

Dersim’de bulunan Munzur Üniversitesi’nde AKP’nin kurumlarından “Genç Ofis”i protesto eden öğrencilere polis saldırdı.

Oturma eylemi gerçekleştiren öğrencilere saldıran polis çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Önceki gün Genç Ofisi AKP ile olan ilişkilerinden dolayı protesto edilmişti. Munzur Üniversitesi’nde gençlik örgütleri öğrencilerin AKP’nin organizasyonuna konser denilerek götürülmesine karşı bildiri dağıtımı gerçekleştirmişti.

Bugün Genç Ofisi ve polis ablukasını tekrar protesto etmek için toplanan öğrencilerden en az 9 kişinin göz altına alındığı bildirildi.

Gözaltı saldırısı protesto edildi

Dersim Munzur Üniversitesinde TÜGVA ve “Genç Ofis”i protesto eden çok sayıda öğrenci işkenceyle gözaltına alındı. Öğrencilerin tamamı saatler sonra serbest bırakıldı. Munzur Üniversitesi öğrencileri, Dersim Sanat Sokağı’nda toplanarak saldırıyı protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Yusuf Akın şunları ifade etti:

“Özerk, demokratik ve özgür üniversite çağrılarımızı baskı, tehdit ve gözaltılarla bastırmaya çalışanlar, üniversite içerisinde adları skandallarla anılan vakıf, kurum ve kuruluşların başını çektiği faaliyetlere ise göz yumarak taraflarını her zamanki gibi belli etmişlerdir. Gözaltı emrini veren Munzur Üniversitesi Rektörü, AKP’nin ‘Genç Ofis’ ve ‘Gençlik Merkezleri’ üzerinden örgütlenmesinin önünü açarken biz öğrencilerin ‘Özerk, demokratik ve özgür üniversite’ taleplerinin karşısında duruyor.” 

Akın şöyle devam etti:

“Munzur Üniversitesi’nde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başlar başlamaz faaliyetlerini ‘Gençlik Merkezleri’ ve ‘Genç Ofis’ adı altında devam ettiren AKP, kullandığı bu araçlar üzerinden yarattığı geleceksizliği görünmez kılmaya çalışmıştır. Bahsini ettiğimiz kuruluşlarda ücretsiz sosyal etkinlikler ve ücretsiz çaylar dağıtarak, kendi yarattığı ekonomik kriz içerisinde öğrencilerin maddi yokluğunu fırsat bilmiş, buralar üzerinden adı skandallarla bilinen ‘TÜGVA’ gibi kuruluşlara örgütlenme yapmaya çalışmıştır. Bu kuruluşlar üzerinden özelde Kürt gençliği üzerinden gençliğe yönelik asimilasyon ve inkar politikalarını devam ettirmiştir.”

Basın açıklaması sloganlarla ve halaylarla sona erdi.