MSGSÜ’den Boğaziçi eylemlerine destek

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemi yaptı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 13 Ocak 2021
  • 15:15

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri, Fındıklı Yerleşkesi yanında parkta Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Polis ablukasına rağmen gerçekleşen eylemde "Üniversitelerde kayyum rektör istemiyoruz" pankartı açıldı. Açıklamada, "Kayyum rektör atamalarının da gösterdiği gibi siyasal iktidar üniversiteleri kendi siyasi etki alanındaki kurumlara dönüştürmeye çabalamaktadır" dedi.

“AKP'nin üniversitelere karşı saldırıları ne Boğaziçi ile başlamıştır ne de Boğaziçi ile bitecektir”

Üniversitelere dönük saldırganlığın teşhir edildiği eylemde "Bunda şaşılacak bir şey yoktur. Çünkü AKP'nin üniversitelere karşı saldırıları ne Boğaziçi ile başlamıştır ne de Boğaziçi ile bitecektir" denildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Atandığı ilk haftadan öğrencilerin dayanışma ile kurduğu çay kazanını kaldırtıp, afiş asmak isteyen öğrencilerin üzerine özel güvenlik salmaktan, kulüplere bütçe ayırmamak bir yana dursun kulüplerin odalarını basılıp kapısına kilit vurulmasından, MSGSÜ Sinema-TV Merkezi'ne bir gece kendilerini atamalarından tanıyoruz, biliyoruz. O nedenle sanmasınlar ki akademiyi 'Üniversiteler fuhuş yuvasıdır' diyenlere, 'Herkesin üniversite okumasına gerek yok' diyenlere teslim edeceğiz! Etmiyoruz, buradayız!"

“Üniversitelerde demokratik süreçler işletilinceye, kayyumlar gidinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz”

Mücadeleye devam edecekleri belirtilen açıklama da "Bizler kayyum rektör atamalarına, akademiyi iktidarın ve sermayenin keyfine terk eden bütün yaklaşımlara karşı çıkıyoruz. Üniversitelerde demokratik süreçler işletilinceye, kayyumlar gidinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz" denildi.

"Kayyum rektör istemiyoruz", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarının atıldığı eylem basın açıklamasının okunmasının ardından bitirildi.