Kadıköy Anadolu Lisesi’nde eylem: Asla yalnız K.A.L.mayacaksın!

Kadıköy Anadolu Lisesi'nde veliler ve öğrenciler tarafından eylem yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 14 Ekim 2016
  • 16:04

“Proje okul” kapsamında 71 öğretmenin sürgün edildiği, öğrencilerin oturma eylemi yaparak durumu protesto ettikleri için müdür tarafından sorguya alındığı Kadıköy Anadolu Lisesi’nde bugün eylem gerçekleştirildi

Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) önünde bir araya gelen veliler okulun çıkış zili çalmadan önce basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylem için lisenin etrafının çevik kuvvet, TOMA ve çok sayıda sivil polisle ablukaya alındığı görüldü.

Velilerin, eski mezunların, sürgün edilen öğretmenlerin Eğitim Sen üyelerinin ve milletvekillerinin katıldığı basın açıklamasında söz alan bir veli, çocuklarının müdür tarafından sorguya çekildiğini, “sizin üst aklınız kim” diye sorulduğunu ve tehdit edildiklerini belirtti.

Veliler, “proje okul” kapsamında eğitimde dinci-gerici uygulamaların getirildiğini vurguladılar ve bütün bunlara karşı susmayacaklarını dile getirdiler. Ayrıca eğitimdeki ticari uygulamalara dikkat çektiler.

Liseliler polis tarafından korkutulmaya çalışıldı

Lisenin çıkış zilinin çalmasıyla okuldan çıkmak isteyen Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencilerinin ana kapıdan çıkması engellendi. Öğrencilerin çevik kuvvet ve TOMA’nın beklediği kapıdan çıkması sağlanarak  gözdağı verilmeye çalışıldı. Buna rağmen KAL öğrencileri “Asla yalnız K.A.L.mayacaksın!” sloganlarıyla okuldan çıkarak eyleme katıldılar. “Birleşe birleşe kazanacağız!” ve “Projeniz değiliz!” sloganlarını attılar.

Liselilerin DGB’lilerle konuşması engellenmeye çalışıldı

Eyleme katılan DGB’liler bir çok öğrenciyle yaşanan süreç hakkında sohbet etti. Sivil polislerse DGB’lilerle konuşan liselilerin yanına giderek “Çevik kuvvet bunlar için geliyor,onlarla konuşmayın gözaltına alırız” diye tehditlerde bulundular.

Eylemde liselilere Liselilerin Sesi ulaştırıldı.

Eylem velilerin getirdiği lokma aracının lokma dağıtımıyla son buldu.

Kızıl Bayrak / Kadıköy