Gençlik akademisyenlere sahip çıktı

Gençlik örgütleri, ihraç edilen akademisyenler için İstanbul Kadıköy’de eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 10 Şubat 2017
  • 18:49

Ankara’daki polis saldırısının ardından bugün Kadıköy’de eylem düzenleyen gençlik örgütleri, KHK ile ihraç edilen akademisyenlere sahip çıktı. “Her yer Cebeci her yer direniş!”, “Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek!” sloganlarının atıldığı eylem Rıhtım'da gerçekleştirildi.

Eylemde, ihraç edilen akademisyenlerden Levent Dölek söz aldı. Dölek, “Siz gençlere baktıkça yüreğimiz umut doluyor. Bu dönemde en çok ihtiyacımız olan duygu umuttur. Gücümüzü birliğimizden ve kararlılığımızdan alacağız. Son KHK ile birçok arkadaşımız işinden atıldı. Saldırı tüm geleceğimize yöneliktir. Ne zaman sıkışsalar işi üst akla havale ediyorlar. Bu üst akla ABD emperyalizmi deme cesaret edemediler. Dün ABD emperyalizmin askerini sarayda ağırlayanlar, akşam Cebeci’de arkadaşlarımızın cübbelerini çiğnediler” diye konuştu.

Son KHK ile Marmara Üniversitesi’nden uzaklaştırılan Hülya Dinçer ise eylemde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Biz başından beri hiç pişman olmadık. Haklı olduğumuzdan bir dakika bile kuşku duymadık. Haksız olan bu kararı verenlerdir. Bizler masum olduğumuzu kanıtlamak zorunda değiliz. Bizler akan kanı durduramadık belki ama akademide bir vicdan uyanışı başlattık. bunun hakikati yok olmaz. Buradan Cebeci’de direnen arkadaşlarımıza selam yolluyoruz. Üniversite sadece binalardan ibaret değil. Üniversite her yer. Günün birinde geri döneceğiz. Bugün kafasını kuma gömenler, aynı üniversitelerde selamlaştıklarımız, buna ses çıkarmayanlar, onlar belki utanç duymuyor ama tarihe utançla kazınacaklar. Öğrencilerimize, sendikamıza teşekkür ediyoruz. Bu mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Bu daha başlangıç mücadeleye devam.”

Kocaeli Dayanışma Akademisi adına eylemde konuşan Gün Köksal da “Her baskı bizi daha da yakınlaştırıyor. ‘80'lerde YÖK ile birlikte başlayan bir süreç bu. KHK kapısının kapatılması gerek. Her atılmada yan yana çoğalıyoruz. Referandum ve sonrası üretim ve dayanışmayı çoğaltıyor. Ankara'da direnen dostlarımıza selam yolluyoruz. Birlikte yan yana çoğaltmaya ve çoğalmaya çağırıyoruz” dedi.

Eylem, gençlik adına basın açıklamasının okunmasının ardından sona erdi.

Kızıl Bayrak / Kadıköy