“Bizden çaldıklarınızı alacağız!”

“Bizden çaldıklarınızı alacağız” diyen Öğrenci Dayanışması TÜSİAD, Kolin ve Cengiz Holding önünde eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 09 Ocak 2022
  • 21:20

“Bizden çaldıklarınızı alacağız!” diyen Öğrenci Dayanışması TÜSİAD, Kolin ve Cengiz Holding önünde eylem gerçekleştirdi. TÜSİAD önünde bir araya gelen öğrenciler “Bize ekmek yoksa size gelecek yok” pankartı açarak şunları ifade etti:

Battığımız borç batağının, ödeyemediğimiz ev kiramızın-yurt ücretimizin, faturalarımızın, alamadığımız gıdaların okul gereçlerimizin asıl sorumlularını işaret ediyoruz. İşte buradalar, işte bu düzenin soyguncu çeteleri, TÜSİAD, 5’li çete ve diğer sermayedarlar, işaret ediyoruz ve söylüyoruz ‘Bize ekmek yoksa size gelecek yok!’”

Ekonomik krizin ve halkın giderek yoksullaşmasının şirketlerin daha fazla kar hırsından kaynaklandığını belirten Öğrenci Dayanışması üyeleri, hazırladıkları faturayı TÜSİAD’ın Beyoğlu’ndaki binasına astı.

Kolin Holding önünde eylem

Devlet ihalelerini alan holdingler arasında yer alan ve “5’li çete”den biri olan Kolin Holding’in önüne gelen öğrenciler “Bizden çaldıklarınızı alacağız!” pankartı açtı.

Öğrenci Dayanışması üyeleri ülkede yaşamak istemeyen, yurtdışına çıkmak isteyen arkadaşlarının hayal kırıklığıyla geldiğini ifade etti.

Öğrenciler şunları ifade etti:

“Üniversitelerde okuyan öğrenci arkadaşlarımızın gelecek kaygısıyla geldik, sınavlarda birinci olan arkadaşlarımızın mülakatlarda elenmesinin acısıyla geldik ama en çokta geçinemeyen, barınamayan on binlerce öğrencinin öfkesiyle geldik!”

Cengiz Holding önünde eylem

Cengiz Holding’in Altunizade’deki binası önünde yapılan eylemde “Kendilerine yarattıkları cennetleriyle bizlere her gün cehennemi yaşatanlara sesleniyoruz, yıkılır elbet sarsılmaz sandığınız tahtlar, saltanatlar; yıkacağız, biliyoruz!” denildi.

Mehmet Cengiz’in servetine servet kattığını, öğrencilerin bir ayı nasıl çıkaracağını düşündüğünü, birikmiş faturaların, borçların içinde yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden öğrenciler, zenginlerin ellerinin boğazlarında olduğunun altını çizdi.

“Geçinemiyoruz! Her gün daha fazla yoksullaşıyoruz, her güne hesap kitaplarla başlıyoruz!” diyen Öğrenci Dayanışması üyeleri, “Biz; siz varsınız diye geçinemiyoruz, siz varsınız diye yaşayamıyoruz! Biz; sizler tarafından her gün öldürülüyoruz!” diye belirtti.