Maduro: “İsrail Hitler gibi Batıdan besleniyor”

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Brezilyalı mevkidaşı Lula da Silva’nın Gazze değerlendirmesine katılarak, İsrail’i Gazze’de “Hitler yöntemleri kullanmakla” itham etti.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 24 Şubat 2024
  • 19:00

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Brezilyalı mevkidaşı Lula da Silva’nın Gazze değerlendirmesine katılarak, İsrail’i Gazze’de “Hitler yöntemleri kullanmakla” itham etti. Maduro, kendi televizyon programı With Maduro Plus'ta, Brezilyalı mevkidaşı Lula da Silva'nın Orta Doğu'daki duruma ilişkin son değerlendirmesini destekleyen yorumlar yaptı. Maduro, “Modern İsrail aynı teşvikten, aynı finansmandan ve aynı kolektif Batı'dan, Adolf Hitler'in Nazi Almanya'sının II. Dünya Savaşı öncesi aldığı desteğin aynısını almaktadır" dedi.

"ABD, Avrupa ve Londra'daki ‘güçlü isimli’ aileler, Hitler'in 1933'te iktidara gelişini destekledi ve kutladı. Onu teşvik ettiler ve Yahudi atalarıma zulmetmesine izin verdiler" ifadelerini kullanan Başkan Maduro, 2010'ların başında Yahudi soyunu kamuoyuna duyurarak büyükanne ve büyükbabasının Katolikliğe geçmiş Sefarad Yahudileri olduğunu açıklamıştı. Maduro, Hitler'in kolektif Batı tarafından yaratılmış “bir yapı, bir canavar” olduğunu vurgulayarak, "Batılı seçkinler sessiz kaldı çünkü Hitler'i Sovyetler Birliği'ne karşı askeri gücünü kullanmaya hazırlıyorlardı" dedi. “Modern İsrail'in” tamamen aynı hale geldiğini belirten Maduro, Yahudi halkına, “köklerine sadık kalarak, Filistinlilere yönelik devam eden katliama son verme” çağrısında bulundu.

"Kriminal İsrail Devleti'nin askeri suç aygıtı da aynı teşvik ve destekten besleniyor”

İsrail’in Batı'dan "aynı fon ve destekleri aldığını” vurgulayan Maduro, "Başkan Lula da Silva'nın söylediği gibi İsrail hükümeti, Hitler'in Yahudi halkına yaptığının aynısını Filistinlilere yapıyor" dedi.

Lula da Silva’nın geçtiğimiz günlerde, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını "soykırım" ve "katliam" olarak tanımlaması, siyonist şeflerde "infial" yaratmıştı. Lula, "Gazze'de ve Filistin halkının başına gelenler tarihin hiçbir döneminde yaşanmadı. Aslında oldu: Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde" ifadelerini kullanmıştı. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’nın sözlerine tepki gösteren İsrailli yetkililer, Lula’yı “istenmeyen adam” ilan ederek, sözlerini geri almasını istemişlerdi. Brezilya ise İsrail’in tepkisine, “Lula sözlerinin arkasındadır” yanıtını vermiş ve Büyükelçisini geri çekmişti. Muhtemeldir ki aynı etki ve tepkiler Maduro’nun açıklamaları sonrasında da gelecektir.

Lula ile Maduro açıklamalarıyla soykırımcı İsrail’le adeta ayna tuttular. Çirkin ve kana bulanmış, soykırımcı yüzünü tutulan aynada gören İsrail, her zaman yaptığını yaparak, başkalarını suçlayarak suçunu gizlemeye çalışıyor. Ancak siyonist şeflerin bu çırpınışlarının sonuç vermesi artık mümkün değil. Zira tüm dünya Siyonist aygıtın soykırımcı olduğunu görmüş bulunuyor.