İsrail’den El Mevasi'ye saldırı

Siyonist İsrail “güvenli bölge” ilan edilen El-Mevasi bölgesine saldırı gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 13 Temmuz 2024
  • 16:30

Siyonist İsrail “güvenli bölge” ilan edilen El-Mevasi bölgesine saldırı gerçekleştirdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Han Yunus'ta zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı çadırlara bombardıman düzenlediğini, en az 71 Filistinlinin öldüğünü açıkladı.

Reuters'ın aktardığına göre, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Nasır Hastanesi'ne 20 ölü, 90 yaralının getirildiğini açıklarken, Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada şu denildi:

"İsrail işgal (güçleri) Han Yunus'taki yerinden edilmiş kişilerin çadır kamplarına bombardıman düzenleyerek büyük bir katliam yaptı. Bu korkunç katliamda yüzü aşkın kişi öldü ve yaralandı"

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi de İsrail’in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El Mevasi'ye saldırısında en az 50 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını bildirdi.

Siyonistler soykırıma devam ederken saldırılarını meşrulaştırmaya çalışıyor. İsrail ordu radyosu hedeflerinin Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif olduğunu iddia etti. Associated Press (AP) haber ajansına göre, saldırının bir diğer hedefi ise üst düzey Hamas mensuplarından Rafa Salama'ydı.

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal da AA'ya yaptığı açıklamada, İsrail'in onlarca kişinin ölümüne sebep olan saldırısından önce Gazze Şeridi'ndeki El Mevasi bölgesini Filistinliler için “güvenli bölge” şeklinde sınıflandırdığını hatırlattı.

Basal, İsrail'in “güvenli” diye açıkladığı Han Yunus kentinin batısındaki El-Mevasi bölgesini hedef alan bombardımanında onlarca ölü ve yaralı olduğunu söyledi. İsrail ordusunun bombaladığı bölgede, yerinden edilmiş on binlerce Filistinli için çadırlar bulunduğuna dikkati çeken Basal, "İsrail bombaladığı yeri 'güvenli' olarak sınıflandırmıştı" dedi. Basal, ölen ve yaralananların çoğunluğunu çocuklar ve kadınların oluşturduğunu kaydetti.