Gazze’de katliamın ardından ateşkes iddiası

İsrail’in haftasonunda Gazze’yi hedef alan saldırılarında en az 25 kişi yaşamını yitirirken, taraflar arasında bu gece ateşkes sağlandığı öne sürüldü.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 06 Mayıs 2019
  • 07:19

Siyonist rejim, Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında Filistin halkının cuma günü düzenlediği eylemlere saldırısı sonrası haftasonunda Gazze’ye yönelik yüzlerce füze saldırısı gerçekleştirmişti. İsrail’in saldırılarına Filistinli “direniş güçleri” tarafından yanıt verilmişti.

Saldırıların ardından Hamas’ın televizyon kanalı Aksa’da, ateşkes için anlaşma sağlandığı iddiasında bulunuldu. ”Halk Direniş Komiteleri” adına Ebu Mücahid el-Brim’in aktarımına göre Mısır ve Birleşmiş Milletler’in arabulucuğunda ateşkese varıldığı belirtildi. Bir başka kaynağın iddiasına göre bugün 04.30 itibarıyla ateşkes başladı.

 

Saldırılarda 25 Filistinli katledildi

İsrail ordusunun Gazze’yi hedef alan saldırılarına ilişkin Filistin yönetiminin yaptığı açıklamaya göre, Cumartesi’den itibaren Gazze’ye 295’e yakın füze saldırısı gerçekleşti.

Saldırılarda 3’ü kadın olmak üzere 25 Filistinli katledilirken, en az 154 kişi yaralandı. Ölenlerden 2 kadının hamile olduğu ve bir de çocuğun yaşamını yitirdiği belirtildi.

Büyük oranda sivillerin bulunduğu binaların, dükkanların ve hükümet binalarının hedef alındığı saldırılarda, yüzlerce bina hasar gördü.

AB’den saldırılara destek

İsrail’in saldırılarının destekçisi emperyalistler de katliamı görmezden gelen açıklamalarını sürdürdü. ABD’den ilk andan itibaren İsrail’e destek verilirken, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de yazılı açıklama yaparak Filistinli güçleri hedef aldı.

İsrail’in gerçekleştirdiği katliama değinmeyen Mogherini, İsrail halkına başsağlığı dileyerek “Gazze'deki Filistinli militanların gelişigüzel roket atışları acilen sonlandırılmalı. AB, İsrail'in güvenliğini güçlü bir şekilde desteklediğini tekrar vurguluyor” dedi.

Siyonist rejimin saldırılarına verilen karşılık sonucu İsrail’de 4 kişinin yaşamını yitirdiği öne sürüldü.