Filipinler’de beş devrimci işkencede katledildi

Filipinler Komünist Partisi (FKP) tarafından yapılan bir açıklamada, 23 Şubat’ta Bohol Bilar’da esir alınan beş devrimcinin katledildiği belirtildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 27 Şubat 2024
  • 15:30

Filipinler Komünist Partisi (FKP) tarafından yapılan bir açıklamada, 23 Şubat’ta Bohol Bilar’da esir alınan beş devrimcinin katledildiği belirtildi. Olayla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Filipinler Komünist Partisi, ABD-Marcos faşist rejimini, Filipinler Silahlı Kuvvetlerini (FSK) ve Filipinler Ulusal Polisini (FUP) dün Bohol Bilar’da esir alınan beş devrimcinin katledilmesinden dolayı kınıyor ve Domingo Compoc, Hannah Cesista, Parlito Historia, Marlon Omosura ve Alberto Sancho için adalet talebine katılıyor.

 Polis tarafından yayılan, ‘beş kişinin bir çatışma sırasında öldürüldüğü’ iddiası doğru değildir. Bölge sakinleri o sabah herhangi bir çatışma yaşanmadığını doğruluyorlar. İnsanların tanık olduğu şey, beş devrimciye işkence eden ve öldüren asker ve polis muharebe birliklerinin vahşetiydi.

Gizlice çekilen bir fotoğrafta Compoc’un, asker ve polis tarafından durdurulduktan sonra Filipinler Silahlı Kuvvetleri’nden bir askerin gözetimi altında, elleri arkadan bağlı olduğu görülüyor. Bu görüntü şu anda Bohol halkı arasında ve sosyal medyada dolaşıyor.

 Bohol katliamının kurbanlarının kalıntıları üzerinde bağımsız patologlar tarafından yapılacak otopsi, toplum tarafından cesurca ortaya konan ilk gerçeklere kesinlikle daha fazla ayrıntı ekleyecek ve ordu ile polis tarafından işlenen korkunç suçun tamamen çözülmesine yardımcı olacaktır. Yerel tanıklar tarafından sağlanan ilk detaylar, suçu yüzsüzce örtbas etmeye çalışan, polis ve askeri suçlularla işbirliği içinde olan Filipin Ulusal Polisi’nin sözde ‘olay yeri’ biriminin ‘bulguları’ ile çelişmektedir.”

FKP açıklamasında katillerden hesap sorulacağı ifade edilerek“Parti ve Yeni Halk Ordusu, faşist ve terörist suçluları cezalandırmak için elinden geleni yapacağına söz vermektedir!” denildi.

Kaynak: https://www.tkpml.com/filipinler-komunist-partisi-23-subat-bohol-katliamini-kiniyoruz/?swcfpc=1