DKB’den Suriye ve Kıbrıs açıklaması

Kıbrıs’ta mücadele eden Devrimci Komünist Birlik (DKB), 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınladı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 31 Ağustos 2013
  • 12:28

DKB yazılı açıklamayla Suriye’ye yönelik emperyalist işgal planları ve Kıbrıs’ın bu planlardaki yerine dikkat çekti. 1 Eylül’ün çıkışına değinerek başlayan açıklama Dünya Barış Günü’nü emperyalist güçlerin sömürüsüne karşı çıkılan birgün olarak kutlanıldığını ifade etti.

“Kendi emperyalist çıkarları uğruna toplumlar arası çatışmaları ve katliamları yaratan ve on yıllardır ülkemizin bölünmesine neden olan emperyalist güçler bugün yine ülkemiz üzerinde işgal ettikleri konumları ile bölge halklarına karşı savaş yürütmektedirler” denen açıklamada emperyalistlerin örgütledikleri iç savaşı bahane ederek Suriye’ye karşı Kıbrıs’taki askeri üsleri de kullanarak saldırı hazırlıkları yapıldığına dikkat çekildi.

DKB açıklamasında emperyalistlerin Kıbrıs’taki savaş hazırlıkları için şunlar ifade edildi: “Ne acıdır ki, ülkemizde kendine ‘ilerici’ diyen bir çok kesim kendi halklarına dahi düşman olan bu emperyalist güçlerden hala daha medet umabilmekte ve ülkemizin bölünmüşlüğüne son vermenin tek yolunu bu güçlerin çizdikleri parametreler içerisinde, yine bu güçlerin kurdukları görüşme masalarında görebilmektedirler.

Bizler bu güçlere güvenilemeyeceğini, dahası bu güçleri ülkemizden defetmediğimiz sürece ülkemize huzurun ve barışın gelemeyeceğini çok iyi biliyoruz!

DKB Kıbrıs’ın yeniden birleşmesinin tek yolu olarak şunu ifade etti: “Kıbrıs’taki tüm işçi, emekçi ve demokrat ve devrimci kesimlerin ve bununla birlikte Türkiye, Yunanistan’daki sömürülen işçi, emekçi, ilerici, demokrat ve devrimci kardeşlerimizle birlikte oluşturacağımız ülkemizi bölen ve dünyayı yeni bir felakete sürükleyen emperyalistlere karşı birlikten geçmektedir!”

DKB, 'Suriye’ye yönelik emperyalist saldırıda Kıbrıs topraklarının kullanılmasına dur demek için' yaptığı çağrıyla açıklamayı bitirdi.

İLİŞKİLİ HABERLER