Devrimci işçi Pötü sonsuzluğa uğurlandı

31 Aralık 2023 akşamı geçirdiği kalp krizinde yaşamını yitiren Ali Şıhyürek (Pötü) 6 Ocak günü Stuttgart’ta yapılan törenle anıldı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 07 Ocak 2024
  • 19:00

31 Aralık 2023 akşamı geçirdiği kalp krizinde yaşamını yitiren Ali Şıhyürek (Pötü) 6 Ocak günü Stuttgart’ta yapılan törenle anıldı.

Pötü, salı günü memleketi Pazarcık'a uğurlanacak. Devrimci işçi Pötü'nün beklenmedik kaybı yoldaşları ve devrimci dostlarında büyük bir üzüntü yarattı. Yapılan anma töreni ve taziye ziyaretine geniş bir katılım oldu.

Saygı duruşuyla başlayan anma töreni, partisi adına yapılan açıklama, Göçmen İşçiler Derneği tarafından yapılan konuşmalar ve Pötü'nün anısına hazırlanan kısa bir sinevizyon gösterimiyle devam etti. Yapılan konuşmada Pötünün fedakarlık ve çalışkanlığına işaret edilerek onun anısının mücadelede yaşatılacağı vurgulandı.

Kürt hareketinin gönderdiği mesajda ve Tohum Kültür Derneği adına yapılan konuşmada Pötünün ani ölümünden duyulan acıyı devrimci mücadelede güce dönüştürme çağrısı yapıldı.

Anmada kısa bir konuşma yapan oğlu, Pötünün dostlarına ve yoldaşlarına teşekkür ederek bu büyük dayanışmayı unutmayacaklarını söyledi.

BİR-KAR adına yapılan konuşmada, ''Ailesinin, dost ve yoldaşlarının büyük acısını yürekten paylaşıyoruz... Zamansız ölümü karşısında, O'nun anısını onun da davası olan devrim ve sosyalizm kavgasında güce dönüştürme sözünü gerçeğe dönüştürmekten başka bir seçeneğimiz kalmamıştır...

''Ölüme değil ama, işçileri, emekçileri ve onların çocuklarını; ağır ve sağlıksız çalışma koşulları, haksız savaş cephelerinde hapishane veya işkencehanelerde zamansızca ve zalimce ölüme gönderen kapitalist özel mülkiyet sistemine lanet olsun.! Zira onların katili sermaye düzeni ve onların devletidir'' denilerek Pötülerin zamansız ölümlerinin asıl suçlularına işaret edildi.

''Milyarlarca işçi-emekçi gibi yaşamak için emeğini satmak zorunda kalan Pötü yoldaşımız, kavga mevzii olan devrim işçiliğini ise hiçbir çıkar ve statü beklentisi olamadan gönüllü olarak ve fedakarca omuzladı.O, hep bu yönüyle hatıramızda ve kavgamızda yaşayacak, devrimcilere ilham kaynağı olacaktır'' ifadeleriyle devam eden konuşmada Pötü'nün sınıfsal kökenine yapılan vurguyla işçi sınıfıyla bilimsel sosyalizmin buluşturulup devrimci bir sınıfı hareketinin yaratılmasının önem ve güncelliğine dikkat çekildi:

“Biz devrimciler olarak Pötü'yü sonsuzluğa uğurlarken tarihsel bir görevle yüzyüze olduğumuzu yeniden bilince çıkartmak zorundayız;

Pötü ve yeni Pötüleri bilimsel sosyalizmle donatıp onları devrimin hamalı oldukları kadar düşünen beyinleri, örgütçüleri ve önderleri yapabilirsek, fabrikalar makina çarkları arasında emeğin ezildiği, maden ocaklarının madencilere mezar olduğu, iletişim, ulaşım ve haberleşme ağlarının sermayenin hizmetinde emekçileri ve onların kavgasını ezme araçları olmaktan çıkarıp, buraları emeğin kurtuluş kavgasının filizlenerek boy attığı mekanlar haline getirerek. Pötülere layık devrimciler olabiliriz... İşte o zaman Pötülerin emekleri hak ettiği yeri bulacaktır.''

Tören, Kırmızı Gül türküsünün hep birlikte söylenmesiyle bitirildi.

Kızıl Bayrak / Stuttgart