Real Market işçilerinden hileli iflasa suç duyurusu

Hileli iflasla maaş ve tazminatları gasp edilen Real Market işçileri, hileli iflas hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Eylül 2017
  • 14:24

Hileli iflas ile hakları gasp edilen Real Market işçileri haklarını aramaya devam ediyor.

Gasp edilen kıdem tazminatı ve maaşları gasp edilerek işsiz bırakılan işçiler aynı patrona ait Metro Market ve Beğendik önündeki eylemlerinin ardından mücadelelerini bugün de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne taşıdılar.

Saat 14.00’te adliye önünde toplanan işçiler “Haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz!” pankartını açarak “Tazminat hakkımız gasp edilemez!”, “Kayyım dediler hakkımızı yediler!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganlarıyla eyleme başladılar.

İşçiler yaptıkları konuşmalarla hileli iflas ile haklarının gasp edilmesini ve üyesi oldukları Tez-Koop-İş Sendikası’nın kendilerini ortada bırakmasını teşhir ettiler.

Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal da yıllarca alınteri döken işçilerin emeklerinin gasp edilmesini teşhir etti.

Ardından ise işçiler adına basın açıklamasını 10 yıllık Real işçisi Ahmet Fazıl Şahin okudu.

Açıklamada Real Market’in Beğendik grubuna devri, şirketin kar etmesine rağmen ikinci senesinde hileli bir şekilde iflas gösterilerek kapatılması süreci anlatıldı. Metro Market’in de aynı patronlara ait olduğu belirtilerek Beğendik ve Metro’nun gasp edilen alacaklarından sorumlu olduğu ve haklarını alana kadar mücadeleyi sürdürecekleri belirtildi.

Basın açıklamasının ardından 15-16 yıllık kadın işçiler öz alarak çocuklarını evde bırakarak fazla mesailere gittiklerini, ancak bugün döktükleri alınterinin yok sayılarak haklarının gasp edildiğini anlattılar. Bugün de çocuklarını bırakarak haklarını aradıklarını belirten kadın işçiler, gasp edilen haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.

Ardından ise sözü CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş alarak, gasp edilen hakları için işçilerin yaptığı eylemin haklı olduğunu ifade etti. Çalışma Bakanı’na seslenerek işçilerin hileli iflas iddiası karşısında sessiz kalanların da bu suça ortak olduğunu ifade etti. İşçilerin yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da hileli iflası ve hak gaspının yanı sıra Tez-Koop-İş Sendikası’nın tutumunu teşhir etti. Tez-Koop-İş’in işçilerin yanında durmadığı gibi kendilerinin destek vermesinden de rahatsız olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından işçiler, hileli iflas hakkında suç duyurusu içeren dilekçeleri savcılığa verdiler.

Kızıl Bayrak / İstanbul