Direnişçi kamu emekçileri panel düzenleyecek

İstanbul KHK Direnişçileri, ‘Emekçilerin hukuki durumu ve ne yapmalı?’ şiarıyla 2 Şubat günü panel düzenleyecek ve görüşme ile panel için yer tahsisini reddeden KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Yürütmesi’ni protesto için bir basın açıklaması yapacak.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 29 Ocak 2019
  • 13:55

KHK’larla ihraç edilen ve İstanbul’da 70 haftalık bir direniş sergileyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi emekçiler ‘Emekçilerin hukuki durumu ve ne yapmalı?’ şiarıyla 2 Şubat günü bir panel düzenleyecek.

Panelin bilgileri şöyle:

Konuşmacılar

Hüda Yıldırım – Moderatör
Cenk Yiğiter- İhraç akademisyen
Hüseyin Aygün – Avukat
Yurdagül Şahin Demir – İstanbul KHK Direnişçisi

Yer: Türkiye İşçi Partisi, Caferağa Mah. General Asım Gündüz Caddesi No:17/4 Kadıköy

Tarih: 2 Şubat - Cumartesi

Saat: 14.00”

“KESK görüşme ve yer tahsisini kabul etmedi”

Panelle ilgili İstanbul KHK Direnişçileri imzasıyla yapılan açıklamada, panel kararı sonrası KESK İstanbul Şubeler Platformu ile yapılan görüşme ve KESK’e bağlı sendikaların Kadıköy’deki binasının panel için tahsis edilmesi talebinin reddedildiği aktarıldı. Bu nedenle panelden sonra saat 18.00’de bina önünde basın açıklaması yapılarak durumun protesto edileceği ifade edildi.

Direnişçilerin açıklaması şöyle:

“Panel kararı sonrasında, KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Yürütmesi'nden istediğimiz görüşme talebimiz Yürütme tarafından reddedilmiş; Eğitim Sen, BES ve Yapı Yol Sen Kadıköy şubeleri tarafından sendika salonunun panel için tahsis edilmesi talebimiz de reddedilmiştir. Bu nedenle panel yerimiz değiştirilmiştir.

Konuyu kamuoyu ile paylaşmak ve sendika yöneticilerinin bu tutumunu kınamak amacıyla Panel sonrasında saat 18.00'da Eğitim Sen, BES ve Yapı Yol Sen Kadıköy şubeleri önünde basın açıklaması yapılacaktır. Tüm dostlarımızı panele ve basın açıklamamıza davet ediyoruz.

KHK'ler gidecek biz kalacağız!
Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz!”