DEV TEKSTİL: NES GİYİM işçileri haklarını istiyor

DEV TEKSTİL “Adana’da iflas gösteren NES GİYİM işçileri haklarını kaybetmek istemiyor” diye açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Ağustos 2020
  • 17:29

Adana'da üretim yapan NES GİYİM firması iflas masasına başvurmuştu. Daha önce de konkordato ilan etmiş olan firma yetkilileri, işçilere alacaklarının iflas sonrası satılacak mallardan elde edilecek paralarla ödeneceği vaadinde bulundu. Ancak zaman geçtikçe işçilerin kaygıları daha da arttı. 

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası Çukurova Temsilciliği, NES GİYİM’deki son gelişmeleri aktararak işçilerin haklarının tehlikede olduğuna dikkat çekti.

DEV TEKSTİL son gelişmeleri şöyle aktardı:

“Sendika olarak firma yetkilileri ile yaptığımız temas sonrasında icra dosyasına bakan ilgili yetkili ile de görüşmüştük. Bize ipotek ve rehin bulunmayan malların satışı sonucunda elde edilecek paranın işçilere tazminat olarak ödeneceği söylenmiş, biz de bunu duyurmuştuk. Ancak akabinde firmanın #NesGiyim’in olduğu binaya ŞENZORLU TEKSTİL adında bir tabela asıldığını gören işçilerin kaygıları daha da arttı. Aynı işçiler daha önce muhasebe bürosunda da icra dosyalarını gördüklerini söylemektedir. 13 Ağustos itibariyle de sendikamıza bilgi veren işçiler iflasa onay vermek için NES GİYİM'e denetime gelineceğini, seçilen işçilere soru sorulursa 2 aydır maaş alamadıklarını söylemelerini istemişler. Aksi takdirde iflasa onay verilmeyecekmiş. Bu beyanı vermelerini istedikleri işçilere, tüm alacaklarını devlet tarafından verileceğini söylemişler.

“Bu gelişmelerden dolayı tazminatlarının yanacağını düşünen işçilerin haklı olarak endişeleri artmış durumda. İflas sonuçlandığında başka alacaklıların ortaya çıkması durumunda yüzlerce işçiye ne kadar para kalacağı bir muammadır. NES GİYİM işçileri, Adana’da iflas gösterilen diğer tekstil fabrikalarındaki işçilerle aynı akıbeti yaşamak istememektedirler. Fazlasıyla kötü örnek vardır. Hak kaybı yaşamamak isteyen işçiler CİMER yoluyla şikayetlerini yetkililere iletmiş durumdalar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilerinin firmada denetim yapmasını isteyen, içinde sendika üyelerimizin de olduğu işçiler, yaptıkları şikayetlerin dikkate alınmasını talep etmekteler.”