ETF'nin kadın işçileri mücadeleyle güçleniyor!

İşçi Emekçi Kadın Komisyonları, yaptığı yazılı bir açıklamayla şunlar ifade etti: "ETF'deki mücadeleyi ve hayatın her alanında olduğu gibi mücadelede yükü omuzlayan kadın işçileri selamlıyoruz. Kadınlar mücadeleyle güçlenir. ETF'de de mücadele kadınları güçlendiriyor."

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 26 Temmuz 2022
  • 12:30

DERİTEKS üyesi ETF işçileri, günlerdir asalak ETF patronunun fabrikayı kapatmasına, işten atmalara, tazminat-ihbar ve ikramiye haklarının tam olarak ödenmemesine karşı üretimi durdurarak fabrikaya kapandılar. ETF işçileri haklarını alana kadar mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini açıkladılar.

İşçi Emekçi Kadın Komisyonu'nun ETF işçilerinin yanında olduklarına ve mücadelelerini sonuna kadar desteklediklerine dair yaptığı yazılı açıklamayı okurlarımıza sunuyoruz:

Ücret gasplarına, sefalet zammına, sendika düşmanlığına, işten atmalara, hak gasplarına karşı son dönemde verilen mücadelelerde kadın işçiler en ön safta. Yeni bir örneğini de Tuzla ETF'de görüyoruz. Deriteks üyesi ETF işçileri, asalak ETF patronunun fabrikayı kapatmasına, arkadaşlarının işten atılmasına, tazminat-ihbar ve ikramiye haklarının hepsinin verilmemesine karşı üretimi durdurarak fabrikaya kapandılar.

ETF'nin kadın işçileri, eylemi başlatan ve eylemin en önünde duranlar olduğu gibi "gerekirse tek başına açlık grevi ile devam edeceğim" kararlılığını da ortaya koyabilenler kadınlar. Sendika yöneticilerinin oyalamalarına, sendika bürokratlarının asalak patronlar karşısında net tutum almalarına karşı tepkilerini gösterenler de...

Pandemi döneminin ev işi, çocuk-yaşlı bakımının ek yükü ve yoğun mesailerle geçtiğini ifade eden kadın işçiler, fabrikada her türlü mobbingi yaşadıklarını belirtiyorlar. Amirinden memuruna birçok kişi tarafından yaşanan şiddet, hakaret, baskı örneklerinin olduğu fabrikanın patronu da bir kadın. Sanem Dikmen...

ETF'nin kadın patronu, kadınlardan yana söylemleri ile kamuoyunda boy gösterse de gerçek yüzü ETF'nin duvarlarının içinde tüm açıklığıyla biliniyor. ETF'li kadınlar işçiyi ezen, kadınların yaşadıkları sorunları ve şikayetlerini görmezden gelen kadın patrona karşı da kararlı bir duruş sergiliyorlar.

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları olarak, ETF'deki mücadeleyi ve hayatın her alanında olduğu gibi mücadelede yükü omuzlayan kadın işçileri selamlıyoruz. Kadınlar mücadeleyle güçlenir. ETF'de de mücadele kadınları güçlendiriyor. 

Direne direne kazanacağız!

Direnen kadın işçiler yol gösteriyor!

 

İşçi Emekçi Kadın Komisyonları (İEKK)

26 Temmuz 2022