Tahir Elçi Diyarbakır’da uğurlandı

Tahir Elçi için Diyarbakır’da cenaze töreni yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Kasım 2015
  • 10:05

13.50: Elçi'nin cenazesi "Şehid namirin!" sloganları eşliğinde toprağa verildi.

13.10: Cenaze Yeniköy Mezarlığı'na ulaştı. Törene katılanların sayısının yüz bini aştığı ifade ediliyor.

11.35: Elçi'nin cenazesi Yeniköy Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı.

11.30: Demirtaş "Bu devlet hiçbir zaman hepimizin devleti olmadı" dedi. "Kürt halkı şunu iyi biliyor. Tahir'i öldüren şey devlet değil devletsizliktir" diye devam etti.

11.25: Demirtaş "Elbet topraklarımıza barış gelcek. Bunu biliyoruz.Bundan vazgeçmeyeceğiz. Tahir elçi'nin son sözleri mirasımızdır" dedi. Demirtaş "Koşullar ne olursa olursa özgürlük ve barışı aynı anda savunmak cesur olmayı gerektirir" diye ekledi. Ayrıca "Tahir Elçi yatağında yastığında ölmeyeceğini bilenlerdendi" dedi.

11.20: HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşma yapıyor.

11.10: Koşuyolu Parkı'nda cenaze töreni yapılıyor. Saygı duruşuyla başlayan törende Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi konuştu. Elçi "Onu orada binlerce faili meçhul karşılayacak" dedi.

Tören, Tahir Elçi'nin abisi Ahmet Elçi'nin konuşmasıyla devam ediyor.

10.50: Elçi'nin cenazesi, sloganlarla yapılan yürüyüşün ardından Koşuyolu Parkı'na getirildi. Burada cenazeyi binlerce kişı karşıladı. "Şehid namirin!" ve "Katil Erdoğan!" sloganları atılıyor.

***

Diyarbakır’da öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bugün düzenlenen cenaze töreni ile uğurlanıyor.

Cenaze nedeniyle kentte esnaf kepenk açmazken, sabah saatlerinden itibaren de hastane önünde toplanmaya başlanıldı. Diyarbakır Barosu avukatları hastane önünde Türkçe ve Kürtçe olarak “Seni unutmayacağız!” yazılı pankart açtı.

Girişler engellendi

Cenaze töreni için kente girişler ise gece saatlerinden itibaren polis tarafından engellendi. Marmara Bölgesi’nden 400 kişinin kente girmesi engellenirken, polis gelenleri taşıyan 8 otobüse el koydu. Ergani ilçesinde durdurularak geçişleri engellenen gençler ise kente ulaşmak için yürüdü.

Polis ablukası sürüyor

Öte yandan, kentte polis ablukası devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinin 5 kapısı da polis tarafından barikatlarla kapatılmış durumda. Ayrıca Elçi’nin cenaze töreni için kullanılacak güzergah da polis ablukasında.

Cenaze morgdan alındı

Elçi’nin cenazesi, Selahattin Eyyübi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alkışlar ve “Şehid namirin!” sloganlarıyla alındı.

Çok sayıda parti ve örgüt temsilcisinin de katıldığı tören kapsamında, Elçi’nin cenazesi Koşuyolu Parkı’ndaki İnsan Hakları Anıtı önüne getirilecek. Burada yapılacak anmanın ardında da cenaze Yeniköy Mezarlığı’na defnedilecek.