İstanbul'da Ulucanlar ve Teslim Demir anması

İstanbul'da Ulucanlar katliamı ve direnişinin 23. yılında, yarım asırlık çınar Teslim Demir'in ölümsüzlüğünün dördüncü yılında Ümit Altıntaş'ın mezarı başında anma gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Eylül 2022
  • 19:40

Ulucanlar katliamı ve direnişinin 23. yılında, yarım asırlık çınar Teslim Demir’in ölümsüzlüğünün dördüncü yılında sınıf devrimcileri, İstanbul’da Ümit Altıntaş’ın mezarı başında anma gerçekleştirdi.

Anma programı başta Ulucanlar direnişinde ölümsüzleşen devrimciler olmak üzere devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler adına yapılan saygı duruşu ile başladı.  Saygı duruşunda Adnan Yücel’in “Biz kazanacağız” şiiri okundu. Saygı duruşunun ardından Ümit Altıntaş’ın annesi Songül Altıntaş’a söz verildi. Konuşmanın ardından “Anaların öfkesi katilleri boğacak!” sloganı atıldı.

BDSP temsilcisi Ulucanlar katliamının ön sürecini anlatarak konuşmasına başladı. Devletin devrimci mücadeleyi engellemek adına hapishanelerde direnen devrimcileri teslim almaya yönelik Ulucanlar katliamını gerçekleştirdiğine değinildi. Katliamın karşısında devrimci tutsakların yaşamlarını ortaya koyarak yaratılan direnişe çubuk büküldü. Ümit ve Habip yoldaşın zor dönemin inatçı devrimcileri olduğuna vurgu yapıldı. Konuşmada Teslim Demir yoldaşın yarım asır boyunca inatla ve kararlılıkla devrim davasını büyüttüğüne değinildi. “Habiplerin, Ümitlerin, Haticelerin ve Sinanların yükselttiği kızıl bayrağının sınıf devrimcilerinin ellerinde olduğuna” vurgu yapıldı. BDSP temsilcisi gerici ve baskıcı dönemlerin zor dönem koşullarına karşı devrimci sınıf hareketinin yaratılmasının önemine değindi. Ekonomik krizin, baskının ve gericiliğin arttığı bir atmosferde seçim sandıklarının reformistler tarafından çözüm yolu olarak gösterildiği vurgulandı. Emperyalist-kapitalist sistemin krizlerinin derinleştiği, baskının ve gericiliğin arttığı böylesi bir dönemde çözümün seçim sandıkları değil, sosyalizm mücadelesinin yükseltilmesinde olduğuna vurgu yapıldı.

Anmada “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” “Habip, Ümit, Hatice, Alaattin, Sinan yoldaş yaşıyor!" "Partiyi kazandık, partiyle kazanacağız!” sloganları atıldı.

Anma “Bize ölüm yok” ve “Avusturya işçi marşının” hep birlikte söylenmesi ile sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul