“Filistin için yürüyoruz!”

Filistin Eylem Komitesi 7 Ekim’in birinci yılında AKM’den Dolmabahçe’ye gerçekleştireceği yürüyüşe çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Eylül 2024
  • 14:30

Filistin Eylem Komitesi 7 Ekim’in birinci yılında AKM’den Dolmabahçe’ye gerçekleştireceği yürüyüşe çağrı yaptı.

5 Ekim Cumartesi günü yapılacak yürüyüşün çağrısı için İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Filistin Eylem Komitesi adına açıklamayı okuyan Nihle Kalem şunları ifade etti:

“Filistin direniş güçlerinin ortak bir planlamayla gerçekleştirdiği; emperyalizmin, Siyonizmin ve işbirlikçi Arap rejimlerinin yüzyıllık uzlaşma planlarını bozan ve Filistin halkının kaderini eline alma kararlılığını ortaya koyan Aksa Tufanı harekâtının birinci yıldönümüne yaklaşıyoruz.

Siyonizmin ırkçı karakteri ve soykırım yöneliminin en çıplak ve dizginsiz haliyle cisimleştiği mevcut Netanyahu hükümeti yönetimindeki İşgal devleti tarafından Aksa Tufanı’nın hemen ardından başlatılan Gazze saldırısı da birinci yılını doldurmak üzere. Filistin halkını tüm barınma alanları, kültür kurumları ve doğa varlıklarıyla birlikte hedef alan bu saldırının amaçlarıyla, sonuçlarıyla soykırım niteliğinde olduğu ilk haftalarından itibaren dile getirildi, Uluslararası Adalet Divanı’nın ara kararı ve hiçbiri uygulanmayan tedbir kararları da içinde olmak üzere uluslararası hukuk belgelerine geçti.”

Kalem, Filistin halkı ile dayanışmanın büyüyerek devam ettiğine dikkat çekerek Türkiye sermayesinin ikiyüzlü tutumunu teşhir etti.

Kalem yürüyüşün çağrısını şu ifadelerle yaptı:

“Gazze’de Filistin halkına karşı sürdürülen soykırımın birinci yılında; soykırım saldırısının derhal durdurulması, İşgal devletiyle tüm ilişkilerin kesilmesi, soykırım faillerinin ve suç ortaklarının hesap vermesi taleplerini ve Filistin toprağının özgürleşmesi ve Filistin halkının toprağına geri dönüş hakkı başta olmak üzere tüm tarihsel haklarına kavuşması için yürüttüğü meşru direnişle dayanışmanın sesini bir kez daha yükseltmek için meydanlara çıkıyoruz. Filistin Direnişi Kazanacak Soykırımcı İsrail ve Suç Ortakları Yenilecek’ şiarıyla 5 Ekim saat 16.00’da AKM önünde olacağız.”