Can Dündar: “Siz yargılanacaksınız!”

Can Dündar faşist mafya şefi Sedat Peker’in cihatçılara taşınan silahlarla ilgili ifşaatına dair açıklama yayınladı ve iktidara seslendi: “Siz yargılanacaksınız”

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Mayıs 2021
  • 14:15

Faşist mafya şefi Sedat Peker son videosunda SADAT’ın El Nusra’ya kendisi aracılığı ile silah gönderdiğini söyledi. MİT tırlarının cihatçılara silah taşıdığını haberleştirdiği için yargılanan Can Dündar Özgürüz Radyo’dan Sedat Peker’in ifşaatlarına dair açıklama yayınladı. Dündar, “Sıra, “Tayyip Abi’ye geldi” başlığı ile yayınladığı açıklamasında şunları ifade etti:

“Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Sedat Peker’in son videosu son 6 yıldır bana, gazeteme, meslektaşlarıma, aileme, arkadaşlarıma yaşatılanların asıl nedenini ortaya koydu. Suçun ortaya çıkmasını, suçluların yargılanmasını önlemek.”

Yargılanma süreçlerini anlatan Dündar açıklamasının devamında şunları ifade etti:

“Tarih 29 Mayıs 2015’ti. Tamı tamına 6 yıl önce. Ne demiştik? Bu silahlar iddia ettiğiniz gibi Türkmenlere değil, Suriye’deki cihatçı örgütlere gidiyor. Ne dediler? Yalan o silahlar Türkmen kardeşlerimize gidiyordu. Ne diyor şimdi Sedat Peker? Benim Türkmenlere yolladığım tırların arasına SADAT kendi tırlarını ekledi, benim üzerimden El Nusra’ya silah gönderdiler.”

“Sen vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin” tehdidi

Hapishanede kendisine gelen tehdit mektubunun sahibinin Sedat Peker olduğunu söyleyen Dündar açıklamasına şöyle devam etti:

“Biz bunu yazdık diye başımıza gelmedik kalmadı. Sorgulandık, yargılandık, hapsedildik, kurşunlandık, ailemizden ayrı kaldık, sürgüne geldik, bütün mal varlığımıza el kondu. Ne vatan hainliğimiz kaldı ne cemaatçiliğimiz. İnfaza da az kalmıştı. Cezaevindeyken gelen bir yazılı mesajı hiç unutmuyorum. ‘Sen vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin’ diyordu. Yazan Sedat Peker’di.”

“Gerçeğin tamamı ortaya çıkmadı henüz” diyen Dündar silah ticareti üzerine ise şunları ifade etti:

“Herkesin bildiği finale doğru adım adım yaklaşıyoruz. Kim organize ediyormuş bu silah ticaretini, SADAT içinde bir ekip diyor Sedat Peker.

SADAT ne? Erdoğan’ın Saray’a baş danışman yaptığı adam tarafından kurulan milis teşkilatı. Karşılığında ne alınıyormuş, ham petrol diyor Sedat Peker. Peki bu ticaretin iznini kim veriyormuş. Cumhurbaşkanlığı İdari İşleri Başkanı Metin Kıratlı. Paralar nereye gidiyormuş? Berat’ın ekibine diyor Sedat Peker.”

“Siz yargılanacaksınız. Vallahi yargılanacaksınız”

Dündar “Şimdi Peker’in ima ettiği ama henüz söylemediği şeyi biz söyleyelim” diyerek şunları vurguladı:

“Silahı gönderen sarayın güvenlik baş danışmanı. Parayı tahsil eden sarayın idari işler başkanı. Paranın girdiği kasanın sahibi sarayın damadı.

Sedat Peker sözlerini bir sonraki videoda ‘Seninle konuşacağız Tayyip abi’ diye bağladı. Tayyip abi için uykusuz bir hafta başlıyor. Ben hiç olmadığı kadar huzurla uyuyacağım. Sonunda alnımız açık döneceğiz ülkemize. Siz yargılanacaksınız. Vallahi yargılanacaksınız.”