DLB: Dink'in katili sermaye devleti

Devrimci Liseliler Birliği Hrant Dink’in katledilmesine ilişkin açıklama yaparak katliamcı devlet düzeninde hesap sormak için sosyalizm mücadelesini güçlendirmeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 19 Ocak 2017
  • 09:11

Devrimci Liseliler Birliği (DLB) Hrant Dink’in katledilişinin 10. yıldönümüne ilişkin açıklama yayınladı.

“Katliamı gerçekleştiren Ogün Samast'tı. Fakat katliamın arkasında kocaman bir devlet gerçeği vardı” denilen açıklamada, sermaye devletinin 10 yıllık süreçte katliamın üzerini örtmek ve asıl sorumluları gizlemek için elinden geleni yaptığı ifade edildi.

“Tüm bu katliamların, faili devlet olan cinayetlerin hesabını sormak bizlere düşüyor” vurgusuyla sonlanan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Dink'in katili sermaye devleti

 

Tarihi katliamlarla ve cinayetlerle dolu sermaye devleti 19 Ocak 2007 günü sayısız cinayetlerinin birine daha imza attı. Agos gazetesinin genel yayın yönetmeni olan Hrant Dink Agos gazetesi önünde faşist tetikçinin silahından çıkan kurşunlar sonrasında yaşamını yitirdi. Katliamı gerçekleştiren Ogün Samast'tı. Fakat katliamın arkasında kocaman bir devlet gerçeği vardı.

Dink'in katledilişinden sonra açılan dava sonucunda göstermelik tutuklamalarla cinayetin asıl sorumluları gizlendi. O dönemin emniyet müdürleri devlet yetkilileri “Dink cinayetinin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yok, milliyetçi duygularla işlenmiş bir cinayettir”, “temyiz kararı farklı çıkabilir”, “biz üzerimize düşeni yaptık” yönünde pişkince açıklamalar yaparak tepkileri yumuşatmaya çalıştılar. Bir kez daha işi cemaatin/düzenin yargısına havale ederek katliamın üzerini örtmeye ve katliamı meşrulaştırmaya çalıştılar.

Sermaye düzeni cinayetlerini gizlemek, katillerini korumak çabası içerisine girse de gerçeklerin üzerini hiçbir zaman örtememiştir. Baskının, sömürünün, eşitsizliğin, açlığın, işsizliğin ve sefaletin hüküm sürdüğü bu adaletsiz zulüm düzeninden, katilleri cezalandırmalarını beklemek boş bir beklentiden başka bir şey değildir.

Tüm bu katliamların, faili devlet olan cinayetlerin hesabını sormak bizlere düşüyor. Katil devlet ve tetikçileri, ancak eşit, özgür ve adil bir dünya düzeni olan sosyalizmde yargılanabilirler. Katliamcı devlet düzeninden hesap sormak, bu karanlığı parçalamak için sosyalizm mücadelesini güçlendirmeli, bu mücadeleyi her alana taşımalıyız.

Devrimci Liseliler Birliği
19 Ocak

İLİŞKİLİ HABERLER