Kartal’da etkinlik çağrısı: “İnsanca yaşamak istiyoruz!”

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla 24 Kasım’da Kartal’da düzenlenecek etkinliğe çağrı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 21 Kasım 2019
  • 16:00

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları ve çeşitli köy dernekleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik ve ardından basın açıklaması gerçekleştirilecek.

“Kadınıyla erkeğiyle insanca yaşamak istiyoruz!” şiarıyla 24 Kasım Pazar günü Kartal Cemevi’nde düzenlenecek etkinliğin ve basın açıklamasının çağrısı şu şekilde:

Kadınıyla erkeğiyle insanca yaşamak istiyoruz!”

Her şey ateş pahası. Elektrik, su, doğalgaza yapılan zamlar, yüzde 50’lere varan gıda enflasyonu, kriz, işsizlik, sefalet ücretleri ile hayatlarımız çekilmez hale geliyor.

Yaşamak için gerekli her ihtiyaç pahalı ama insan hayatı çok ucuz.

Fabrikada aynı işi yapmasına rağmen düşük maaş alan, üstüne bir de kadın olduğu için ezilen, tacize uğrayan biz kadınlar oluyoruz. İşsizlik canımıza tak ediyor. Çalışırken iş cinayetlerine kurban gidiyoruz.

İnsan hayatı kutsal deniyor fakat sistem bize yaşam hakkı tanımıyor! İki kere eziliyor; ayrımcılığa, aşağılanmaya maruz kalıyoruz. Çifte sömürü yaşıyoruz.

Mesela okuldan eve dönerken kurşunlanan Helin Palandöken, ya da bindiği minibüste tecavüze uğrayan ve yakılan Özgecan Aslan, güpegündüz sokak ortasında boğazı kesilen Emine Bulut… Boşanma isteğinin karşılığı ölüm olan kadınlar olarak dizginsiz şiddete maruz bırakılıyoruz baskı ve sömürü düzeni tarafından…

Dedik ya insan hayatı çok ucuz, hele ki biz kadınların… Ölümüne dayak yiyen, yüzüne kezzap atılıp tanınmayacak hale getirilen, ölümle tehdit edilen kadınlarken devlet yargısıyla, polisiyle tacizcileri, tecavüzcüleri, katilleri koruyor.

Peki bunu kabullenecek miyiz?

Ezilmeye, katledilmeye, yok sayılmaya, aşağılanmaya mahkum değiliz! Olmayacağız!

Hayatımızın her alanına sinmiş şiddete karşı kadını erkeği ile mücadele saflarına çağırıyoruz. 24 Kasım Pazar günü 15.00’de Kartal Cemevi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe kadın-erkek tüm emekçileri davet ediyor, bizlere şiddet ve ölüm dayatan bu düzene karşı hep birlikte ses olmaya bekliyoruz!

Etkinlik Programı:

24 Kasım Pazar / Kartal Cemevi / 15.00

Konuşma

Sinevizyon

Şiir Dinletisi

Tiyatro

Basın Açıklaması:

24 Kasım Pazar / Kartal Meydan / 18.00