MUÇEP: Sattırmayacağız, yaktırmayacağız!

Dünya Çevre Günü ve HDK üyelerine yönelik gözaltılara ilişkin açıklama yayımlayan MUÇEP, “Seyirci kalmayacağız, birlikteliğimiz gücümüzdür!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Haziran 2022
  • 22:30

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve HDK üyelerine yönelik gözaltılara ilişkin bir açıklama yayımladı. 

Kapitalist gelişimin dünyadaki ekolojik dengeyi derinden sarstığını ifade eden MUÇEP, Birleşmiş Milletler raporlarından bilimsel araştırma sonuçlarına kadar çeşitli yayınlarda bu yıkımın sonuçlarının gösterildiğine vurgu yaptı.

Geldiğimiz noktanın adlandırılmasında “kitlesel yok oluş çağı”, “krizler çağı” gibi ekolojik krizlere işaret eden kavramların kullanılmasına dikkat çeken MUÇEP, ekoloji alanındaki mücadelenin yaygınlaşmasının da umut verici olduğunu ifade etti.

“Bizim dünyadan ne beklediğimiz değil, dünyanın bizden ne beklediği önemli. Bunu anlamak, bilmek ve o ne istiyorsa onu yapmamız önemli” denilen açıklamada şu söylemler yer aldı:

“-Sattırmayacağız!

-Yaktırmayacağız!

-Bozdurmayacağız!

-Kazdırmayacağız!

-Kestirmeyeceğiz!

-Bitirtmeyeceğiz!

-İşgal ettirmeyeceğiz!

-İzin vermeyeceğiz!

-Kavrulmayacağız!

-Zehirlenmeyeceğiz!

-Tüketmeyeceğiz!

-Göz yummayacağız!

-Kanmayacağız!

-Savunacağı!

-Yalnız bırakmayacağız!

-Suç ortağınız olmayacağız!”

Açıklamanın devamında Gezi Direnişi’ne değinilerek “Hepimiz oradaydık, hepimiz buradayız! Bizim umudumuz onların korkusu oldu!” denildi ve Gezi tutsakları selamlandı.

“Seyirci kalmayacağız, birlikteliğimiz gücümüzdür!”

HDK Genel Merkezi'ne yapılan operasyona ve HDK'lilerin gözaltına alınmasına ilişkin de açıklama yayımlayan MUÇEP, şunları ifade etti:

“Bu gözaltıların, adeta olağanlaştırılmaya çalışılan bir yıldırma politikasının ürünü olduğunu ve demokrasi ile bağdaşmadığını biliyoruz ve kanıksamıyoruz.

Muğla’da omuz omuza ekoloji mücadelesinde birlikte yürüdüğümüz Bodrum ve Gökova meclislerinden arkadaşlarımız: Hilal Cıvıl, Füsun İşcan, Arif İsmet Yılmaz’la düne kadar birlikte yürüyorduk. Yarın da onlarla birlikte olacağız. Demokratik hayata yapılan bu saldırıları dayanışmayla aşacağız. Seyirci kalmayacağız. Birlikteliğimiz gücümüzdür.”