Köpeğe tecavüz eden saldırgan salıverildi

Köpeğe tecavüz ederek ölümüne neden olduğu öne sürülen Volkan Uzun serbest bırakıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Temmuz 2020
  • 16:01

İktidarını korumak adına hiçbir gericiliği eksik etmeyen AKP-MHP rejimi, toplumdaki çürüme ve yozlaşmayı arttırdı. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet, cinsel istismar ve saldırılardaki tırmanış bunun dolaysız bir sonucu olurken, çürümenin diğer bir göstergesini de hayvanlara ve tüm canlılara, doğaya verilen zararlar oluşturuyor. Her türlü rezilliğin önünü açan rejimin çürüttüğü burjuva yargı ve hukuk düzeni de bu pisliği “meşrulaştırma” işlevi görüyor.

Son olarak da, Ankara Çankaya’da Volkan Uzun adlı kişinin, geçici süreliğine bakması için kendisine emanet edilen köpeği tecavüz ettiği ve öldürdüğü ileri sürüldü. 

Sosyal medyada gündeme gelen olay sonrası Uzun gözaltına alındı. Gözaltına alındığı karakol önünde toplanmaya başlayan kitle, saldırıya tepki gösterdi. Uzuner’in daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. 

“Kapıya tekme atmak ile bir hayvana tekme atmak aynı”

Failin salıverilimesi sosyal medyada tepki konusu olurken, hayvanlara karşı işlenen suçların hukukta “Mala zarar verme” olarak yer alması da tepki çekti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Ceza Muhakemesi Kanunu’ndan (CMK) olaya atanan avukat, V.U’nun serbest bırakıldığını paylaşarak şunları ifade etti: 

“Hayvanlara şiddetle ilgili kanunlara caydırıcı bir düzenleme getirilmediği sürece bu tip suçlar mala zarar verme olarak geçmeye devam edecek. Bir köpeğe tekme atmakla bir kapıya tekme atmak kanuna göre aynı şey. Bu durumun eşya hukukundan ceza hukukuna geçmesi gerekiyor. Bir hayvana tekme atmakla kapıya tekme atmak arasında bir fark olması gerekiyor. Bu şahıs serbest bırakıldı. Şayet tecavüzü kabul etseydi bile serbest bırakılacaktı. Şu anda bu konuda dava açılıp açılmayacağı belli değil. Nekropsi (otopsinin hayvana yapılanı) sonucunda tecavüze uğrayıp uğramadığı kanunen belirlenecek ve ondan sonra, o rapora göre yol alınacak yapılması gereken kanunun caydırıcı şekilde düzenlenmesidir, ses ne kadar yüksek ve gür çıkarsa hayvan cinayetleri, tecavüzü gibi olayların eşya hukukundan ceza hukukuna geçirilmesi o kadar daha ihtimal dahilinde olacaktır.”