İzmir’de 190. hafta:

“KHK’lar gidecek biz kalacağız!”

KESK üyesi emekçiler OHAL KHK’larıyla başlayan ve devam eden ihraçlara karşı eylemlerini sürdürdü.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Aralık 2021
  • 22:45

KESK İzmir Şubeler Platformu KHK ve ihraçlara karşı eylemlerine 190. haftada devam etti. Karşıyaka İş Bankası önünde saat 17.30’da başlayan oturma eylemi ve basın açıklamasına KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de katıldı.

AKP iktidarının işçi ve emekçilerin haklarına dönük saldırılarına ve yıllardır süren haksız hukuksuz ihraçlara değinen Bozgeyik, OHAL komisyonunun işlevsizliğine dikkat çekti, hakları ve gelecekleri için mücadele edeceklerini ifade etti. Son olarak TL’deki değer kaybı ve doların yükselişiyle artan hayat pahalılığından söz eden KESK Eş Genel Başkanı, emekçilerin tarihte görülmemiş bir biçimde açlığa ve geleceksizliğe itildiğini söyleyerek 18 Aralık Cumartesi günü KESK’in düzenleyeceği mitinge çağrı yaptı.

Ardından basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasını Eğitim Sen 2 nolu şube başkanı Veysel Beyazadam okudu. Açıklamaya şu ifadeler ile başladı:

“KHK’lerin bir ‘giyotin’ biçimine dönüştürülerek arkadaşlarımızı yaşayan bir ölü halinde görmek isteyenlere inat bizler arkadaşlarımızın yanındayız. KHK’lerle işlerinden ihraç edilen arkadaşlarımızın yokluğu bu toplum için başlı başına bir kayıptır.”

“OHAL komisyonunun ihraçların geri dönmesini hızlandırmaktan çok cezalandırma yöntemine dönüşmüştür” denilen açıklamada, “Hınç kültürüyle beslenen karanlık zihniyet kendisine muhalif gördüğü tüm unsurları yargı ve kolluk eliyle ezmeye devam ediyor” ifadeleri kullanıldı ve OHAL uygulamalarının sürdüğü belirtildi. “375 sayılı KHK’nin geçici 35. maddesiyle onlarca arkadaşımız yargı hükmü olmamasına rağmen geçtiğimiz günlerde işlerinden ihraç edildiler” denildikten sonra bu ihraçlarla kıyımın devam ettiğinin altı çizildi.

“Biz Kamu Emekçileri Konfederasyonu olarak bunun için alanlarda olmaya devam edeceğiz. Karanlığı aydınlığa dönüştürecek olan hakikat mücadelemize devam edeceğiz. Tüm arkadaşlarımız işlerine iade edilene kadar direnmeye devam edeceğiz. İşimize geri döneceğiz” diyerek açıklama bitirildi.

Eylemde bugün grevde olan sağlık çalışanları ve barınamıyoruz diyen gençlerin mücadelesi selamladı.

Kızıl Bayrak / İzmir