DİSK: “Filistin halkı yalnız değildir!”

DİSK, İstanbul’da İsrail Konsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekleştirerek “İsrail ile siyasi, askeri ve ticari bütün ilişkilerin kesilmesine yönelik mücadeleye güç vereceğiz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Mayıs 2021
  • 13:45

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İstanbul’da İsrail Konsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekleştirerek direnen Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“15 Mayıs 1948 Filistinliler için 'Büyük Felaket'in başladığı gündür. Filistinliler'in deyimiyle 'Nekbe', zulmün, baskının, şiddetin, katliamların, işgalin, sürgünün, topraksızlaştırmanın, etnik temizliğin başladığı gün olarak tarihe geçmiştir… Nekbe'nin bu sene 73'üncü yıldönümü.”

Filistin direnişi sürüyor

Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesine yönelik siyonist İsrail'in saldırıları sonucu Filistin'in bir kez daha dünyanın gündeminde olduğunu söyleyen Çerkezoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti:

“İşgalciler Filistin halkının evlerine el koymaya çalışıyor, demografiyi değiştirme girişimlerini sürdürüyor. Dini ve ulusal simgelere yönelik utanmazca saldırılar devam ediyor. Sadece askeri güçler değil sivil yerleşimciler de Filistin halkına karşı saldırılarını sürdürüyor. Siviller öldürülüyor, Nekbe devam ediyor, ama onurlu Filistin direnişi de sürüyor.”

Hamasi nutukları bırakın, gereğini yapın”

Çerkezoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü ve hükümete çağrı yaptı:

“Öte yandan bugün Filistin halkının yanında olmak demek, 'kurt ile yiyip çoban ile ağlayanlara karşı' mücadeleyi de gerekli kılmaktadır. Bugün iktidara yakın çok sayıda Türkiyeli şirket İsrail'de yatırım yapmakta ve işgalcilerle ticarete devam etmektedir. Dahası bazı Türkiyeli firmalar çalıştırdıkları Filistinli işçilerin haklarını gasp etmekte ve onlara çifte mağduriyet yaşatmaktadır. Türkiye işçi sınıfı hem işgalcilere hem de patronlara karşı Filistinli kardeşlerinin yanında olacaktır.Hükümeti ve sermaye çevrelerini bu riyakârlıktan vazgeçmeye, İsrail ile bütün siyasi, askeri ve ticari ilişkileri kesmeye çağırıyoruz! Hamasi nutukları bırakın, gereğini yapın: İsrail'i boykot edin, yatırımları geri çekin, İsrail'e ve yandaşlarına yaptırımlar uygulayın!”

“İsrail ile siyasi, askeri ve ticari tüm ilişkiler kesilsin”

Çerkezoğlu son olarak şunları ifade etti:

“Biz DİSK olarak işyeri sendika temsilciliklerimizi birer Filistin konsolosluğu haline getireceğiz. Filistin direnişinin taleplerini savunacağız. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan ILO Uluslararası Çalışma Konferansı vesilesiyle Filistin halkının taleplerini bütün dünyaya anlatacağız. İsrail ile siyasi, askeri ve ticari bütün ilişkilerin kesilmesine yönelik mücadeleye güç vereceğiz!”