DEDAŞ baskınları sürüyor

DEDAŞ, Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kazancı Mahallesi’ne ve Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi’ne kolluk güçleri eşliğinde baskınlar düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Ağustos 2024
  • 18:30

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) ekiplerinin Kürt illerindeki ilçe ve kırsal mahallelere baskınları sürüyor. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kazancı (Haciya Kurdan) Mahallesi’ne DEDAŞ çok sayıda asker ve zırhlı araçla 27 Ağustos’ta baskın yaptı. Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi’ne ise 28 Ağustos’ta sabah saatlerinde DEDAŞ ekipleri yine çok sayıda zırhlı araç ve TOMA eşliğinde baskın düzenledi. 

Diyarbakır Bismil’de yapılan baskında, elektrik sayaçlarını evlerin dışına taşımak isteyen ekiplere mahallelinin tepki göstermesi üzerine, Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli rütbeli bir asker mahalleliyi karanlıkta bırakmakla tehdit etmişti. Askerlerin tehditlerinin ardından gece saat 01.00’de mahallenin elektrikleri kesildi. Elektriksiz bırakılan mahalle sakinleri duruma tepki gösterirken, tarlası olanlar bugün ekinlerini sulayamadıklarını söyledi. 

“Kronik hastalar var”

İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini, mahallede oksijen tüpüyle yaşayan hastaların olduğunu ve elektrik kesintisinden olumsuz etkilendiklerini vurgulayarak şunları ifade etti:

“Köyümüzde çok sayıda kronik hasta var. Cihaza bağlı yaşayan insanlar var. Yapılan kesinti bu insanların hayatını tehlikeye atıyor. DEDAŞ'ı aradık, bize ‘Sayaçlarınızı direklere çıkarmamıza izin vermediğiniz sürece elektriğiniz olmayacak’ dedi.”

Mahalleliler yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için Kaymakamlığa dilekçe vereceklerini belirtti.

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi’nde ise DEDAŞ ekipleri sabah saatlerinde baskın yaparak, askerlerin gözetiminde mahallelinin elektrik sayaçlarını direklerin üzerine taşımaya başladı. Mahalledeki asker ablukası sürerken, DEDAŞ ekipleri de sayaçları direklerin üzerine çıkartıyor.