Beyazıt ve Halepçe katliamları İÜ’de lanetlendi

İstanbul Üniversitesi’nde Beyazıt ve Halepçe katliamları lanetlenerek “Sömürüsüz dünya özlemimizi katliamlarla, başkanlıkla bitiremezsiniz” vurgusu yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 16 Mart 2017
  • 13:38

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler Beyazıt ve Halepçe Katliamları üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi.

Polisten saldırı tehdidi

Eczacılık önüne gelmeden önce İÜ Merkez Kampüs içinde bir araya gelen öğrenciler, ellerinde karanfillerle alana yürüdü. Yürüyüş esnasında öğrencilerin yanına gelen sivil polis “Beyazıt Marşı’nı yürüyüş esnasında okursanız müdahale ederiz, geçen senelerle karıştırmayın artık OHAL var” diyerek öğrencileri tehdit etti.

“Beyazıt ve Halepçe’de katledenler bugün de katletmeye devam ediyor”

Bugün saat 13.00’te Eczacılık Fakültesi önünde, ‘78’liler Girişimi ve KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin yanı sıra diğer öğrencilerle bir araya gelindi. Beyazıt’ta katledilen 7 devrimcinin adını haykırarak “Yaşıyor!” sloganlarıyla başlayan anmada ilk sözü KHK ile ihraç edilen akademisyenlerden Levent Dölek aldı. Dölek, o gün katledilen devrimcilerin mücadelesinin bugün de devam ettiğini ve edeceğini vurguladı. Ardından ‘78’liler Girişimi’nden katliam tanığı söz alarak “‘78’de Beyazıt’ta katledenler ‘88’de Halepçe’de, 2015’te Suruç’ta katletmeye devam ediyor” dedi.

“Sömürüsüz dünya özlemimizi katliamlarla, başkanlıkla bitiremezsiniz”

Öğrencilerin okuduğu basın açıklamasıyla devam eden anmada, Beyazıt’ta ve Halepçe’de yaşanan katliamlara değinildi, ancak fikirlerin bombalarla bitirilemeyeceği ifade edildi. Gecelerinde aç yatılmayan gündüzlerinde sömürülmeyen bir dünya özleminin ne katliamlarla ne de başkanlık dayatmasıyla yok edilebileceği vurgulandı. “Hiçbir düş yarım kalmayacak!” denilerek basın açıklaması sonlandırıldı. Son olarak hep birlikte Beyazıt Marşı okunarak ‘78’de Beyazıt’ta saldırının gerçekleştiği yere karanfil bırakıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul