MİB: GATES işçisi grevle kazandı!

Metal İşçileri Birliği (MİB) GATES’de Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin grevinin sonuçlanmasına sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımla “GATES işçisi grevle kazandı” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Mart 2024
  • 11:30

Metal İşçileri Birliği (MİB) GATES’de Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin grevinin sonuçlanmasına ilişkin sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımla “GATES işçisi grevle kazandı” dedi.

MİB’in sosyal medya hesabında yer alan paylaşımın tamamı şu şekilde:

“GATES işçisi grevle kazandı!

GATES fabrikasında Birleşik Metal-İş’e üye olan yaklaşık 350 işçiyi kapsayan ilk sözleşme görüşmelerinde, GATES sermayesinin %65 zam dayatması üzerine anlaşma sağlanamamış, 8 Mart günü grev başlamıştı. Serbest Bölge önünde coşkulu bir eylemle başlayan grevin 12. Günü sözleşmenin imzalandığı duyuruldu. Sendika ve fabrika yetkilileri arasında, Ankara’da Çalışma Bakanlığı aracılığıyla gerçekleştirilen görüşmelerde imzalanan sözleşmenin ayrıntıları Birleşik Metal-İş tarafından açıklandı.

Sendikanın açıklamasına göre;

-2024 Ocak ayı için ortalama işçi ücretlerine %105 zam

-2024 ikinci 6 ay için asgari ücret korumalı enflasyon zammı

-2025 Ocak ayı için asgari ücret korumalı, enflasyon artı 4 zam

-2025 son 6 ay için enflasyon artı 4 zam

-2025 Ocak ayı itibariyle tamamlayıcı sağlık sigortası

-Yılda 90 gün olan ikramiye yılda 120 güne çıkartıldı (4 ikramiye)

-Yeni hak kazanımlarıyla birlikte sosyal haklara %140 zam

-Yılda bir adet 1500 lira olarak uygulanan erzak yardımı, yılda 3 adet 3’er bin lira olarak uygulanacak

Birleşik Metal-İş üyesi GATES işçisi sermayenin dayatmalarına karşı grev silahını kullanmış, grev yasaklatma girişimine karşı greve devam edeceğini ilan ederek kararlılığını korumuş ve haklarını kazanmak için gösterdiği mücadele sayesinde ekonomik ve sosyal haklarını genişletmiş bulunuyor. Bundan da önemlisi işçi sınıfının birliği ve mücadelesi ile, grev iradesi ile dayatmaları püskürtebileceğini, haklarını kazanabileceğini gösteren örnek bir adım atmıştır. Bu anlamıyla kazanım tüm işçi sınıfınındır. GATES işçisi kardeşlerimizi selamlıyor, kazanımlarını kutluyoruz.”