Hamile eşini katleden erkeğe mahkemeden “iyi hal” ve “tahrik” indirimi

Düzen yargısı, hamile eşini katleden Mehmet Çiftçi’yi önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Ardından “iyi hal” ve “haksız tahrik” indirimi vererek cezayı 18 yıl 4 aya düşürdü.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 30 Ağustos 2019
  • 12:27

Düzen yargısı bir kez daha kadın katillerine arka çıktı. Yine kadın cinayetlerini teşvik eden bir karara imza attı. Adana’da 5 yıl önce 4.5 aylık hamile eşini öldüren erkeğe ‘iyi hal ve haksız tahrik indirimi’ uygulandı.

Hamile kadını katletti

Merkez Seyhan ilçesinin Akkapı Mahallesi’nde 11 Eylül 2014 günü meydana geldi. İddiaya göre 14 yaşında evlenen, 15 yaşında Mısra isimli bir kız çocuğu sahibi olan Burcu Çiftçi (19) eşi Mehmet Çiftçi (27) ile kıskançlık yüzünden sürekli tartışmaya başladı. Bu nedenle Çiftçi sık sık baba evine gitmeye başladı. Son olarak 4 aylık hamile olduğunu öğrenen kadın öldürülmeden 2 gün önce baba evinden yeniden eşinin yanına gitti. Ancak çift kıskançlık yüzünden yine tartıştı. Mehmet Çiftçi, kızını ve eşini yanına alarak Akkapı Mahallesi’nde bir mısır tarlasına giderek burada eşini sandalyeye oturtup göğsünden 3 el ateşle vurdu.

Kadın katili daha sonra otomobille olay yerinden kaçıp kızını Mustafa M. isimli bir kişiye vererek “Kızım sana emanet” dedi. Bir süre sonra genç kadının ailesi kızına ulaşmaya çalıştı. Ancak ulaşamayınca polisi arayarak “Kızımıza ulaşamıyoruz, damadımız tarafından öldürüleceğinden şüpheleniyoruz” diye ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis, gece yarısı genç kadını mısır tarlasında öldürülmüş halde buldu. Cinayet dedektifleri bir süre sonra katil Mehmet Çiftçi’yi yakaladı. Çiftçi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Mahkemeden ‘iyi hal’ ve ‘tahrik’ indirimi

Tutuklanan Çiftçi, eşini kendisini aldattığı için öldürdüğünü ileri sürdü. Mahkeme, 12 Mayıs 2015’te sanığı oy çokluğu ile ‘hamile eşini öldürmek’ suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Katilin cezası “haksız tahrik ve iyi hal”den dolayı 18 yıl 4 aya düşürüldü.