Şakran Hapishanesi önünde eylem

Şakran Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez’e yönelik saldırılar hapishane önünde protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Mayıs 2024
  • 20:30

Van halkıyla dayanışmak için İzmir'de düzenlenen eyleme katılan, işkenceyle gözaltına alınan ve tutsak edilen Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez'in Aliağa'da bulunan Şakran Hapishanesi'nde maruz kaldığı işkenceye ilişkin hapishane önünde eylem yapıldı. 

Eylemde ilk sözü DEM Parti Milletvekili Perihan Koca aldı. “Arkadaşlarımızın bu cezaevinde can güvenliği yok” diyen Koca, hapishane idaresi ve Adalet Bakanlığı'yla defalarca görüşmeye çalıştıklarını ancak muhatap bulamadıklarını dile getirdi. Koca, eylemde Uğur ve Örkmez’in mesajlarını okudu. Uğur ve Örkmez’in mesajlarda şu ifadelere yer verildi:

Sedanur Uğur: Öncelikle buraya gelen, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkan tüm yoldaşlarımı selamlıyorum. Neden burada olduğumuzu gayet iyi bildiğimizden başımız dik, bir şeklide tüm zorluklara karşı koyuyoruz. Bizi mücadeleden koparmaya, tecrit etmeye çalışanlara karşı mücadelemizi her yerde büyütmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.

Sibel Örkmez: Tüm ezilenlerin oluşturduğu bu mücadelenin parçası olmanın inadını ve umudunu taşıyorum. Tüm yoldaşlarımızı hakikatin gücüyle selamlıyorum. Zindanlardan, meydanlara insan onuruna yaraşır bir yaşamı kuracağız. Serkeftın!”

Mesajların okunmasının ardından DEM Parti milletvekili Burcugül Çubuk söz aldı. Çubuk, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Kürt halkıyla, Kürdistanlı kadınlarla yan yana gelmelerinden kaynaklanıyor tutsaklıkları. Biz onlara milyonların selamını getirdik. Milyonların iradesi için sokaktaydılar. Seda ve Sibel'in siyasi tutsak olduğunu kabul etmeyen bir idareyle karşı karşıyayız. Bunu daha önce biz Dilan Karakoç'ta yaşamıştık. Bütün tehditlere rağmen siyasi tutsakları adliler içerisinde tutarak, işkencenin kendisini adlilere uygulatarak iradelerini çözmek istiyorlar. Fakat bunu başaramayacaklar!”

Basın açıklamasının okunmasının ardından eylem sloganlarla bitirildi.