Muğla’da Van eylemi

Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı ve "Van halkının iradesi gasp edilemez" denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Nisan 2024
  • 21:21

Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı ve "Van halkının iradesi gasp edilemez" denildi.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin basın metnini okudu. Açıklamada şunlar belirtildi:

“Seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı temel insan haklarından olup demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Halk iradesinin hiçbir etki altında kalmadan serbestçe sandığa yansıması da seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının vazgeçilmez temel unsurudur. Anayasa’nın 67. Maddesi, ‘seçimler yargı yönetim ve denetimi altında yapılır’ diyor ama maalesef yargı bu tekçi, asimilasyoncu yönetimin gasp aygıtına dönmüş durumda.”

Daha sonra DEM Parti Muğla il eş başkanı Saip Kaya, DEM parti merkez yürütme kurulunun açıklamasını okudu...

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesini kabul kararını veren aynı mahkeme, aldığı kararı çiğnemiş ve hukuk güvenliği hakkını yok etmiştir. Bu girişim halk iradesini yok sayan bir anlayışın ürünüdür. Abdullah Zeydan Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır. Herkesi bu gerçeğe saygı duymaya davet ediyoruz. Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz. Demokrasileri var eden temel ilke halk iradesine saygı duymaktır. İktidarı halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz! Halkımızın iradesini gasp etmeye heves edenleri uyarıyoruz.”

Eylemde çeşitli siyasi parti ve STK temsilcilerine söz verildi. EMEP, TİP, SOL parti temsilcileri ve DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Aydın Ağlamaz konuşma yaptı.

Saat 17.30’da gerçekleştirilen eylemde "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Her yer Van her yer direniş”, “Abdullah Zeydan yalnız değildir”, “Biji berhadana Vane” sloganlar atıldı.