"Emperyalistler Filistin'den elinizi çekin!"

Dün İngiltere, Fransa ve Tunus’ta İsrail’in artan saldırılarına karşı Filistin halkıyla dayanışma eylemi yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 18 Ekim 2015
  • 11:29

İngiltere, Fransa ve Tunus’ta İsrail’in artan saldırılarına karşı Filistin halkıyla dayanışma eylemi yapıldı.

İngiltere

İngiltere’nin başkenti Londra’da Savaşı Durdur Koalisyonu ve Britanya Filistin Dayanışma Forumu gibi kurumların çağrısı ile Filistin halkıyla dayanışma eylemi yapıldı. “Binlerceyiz, milyonlarcayız, hepimiz Filistinliyiz” sloganını haykıran binlerce kişi, İngiliz hükümetinin İsrail’e baskı yapmasını talep etti.

Savaşı Durdur Koalisyonu’ndan Andrew Murray, eylemde yaptığı konuşmada “Filistin'de adalet yerini bulmadıkça barış olmayacak” dedi.

Eski milletvekili George Galloway ise şu açıklamayı yaptı:

“80 yıldır yasadışı, vahşi işgalin acısını çeken insanların yanındayız. Artık yeter. 1943'te Varşova getosundaki Yahudiler gibi onlar da ayakları üzerinde ölmenin, dizlerinin üzerinde yaşamaktan daha iyi olduğuna karar verdiler.”

Fransa

Fransa’nın başkenti Paris’te Fransa Genç Filistinliler Hareketi ile Filistinli Öğrenci Birliği'nin çağrısıyla bir araya gelen 2 bini aşkın kişi, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak uluslararası toplumun İsrail’in saldırılarına karşı sessiz kalmasını kınadı.

"Filistin'e özgürlük", "İsrail'i boykot et", "Filistin halkına tam destek", "İntifada devam ediyor", "Bırakın Gazze'ye gemiler ulaşsın" yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, büyük bir Filistin bayrağı taşıdı.

Tunus

Tunus’ta Halk Cephesi ile Demokratik Toplum Partisi tarafından başkent Tunus’ta Filistin halkıyla dayanışma eylemi yapıldı. Filistin bayrakları taşıyan eylemciler, "Halk Filistin'in özgürlüğünü istiyor", "Emperyalistler, Filistin'den elinizi çekin" sloganlarını haykırdı.

Eylemde söz alan Halk Cephesi Sözcüsü Hamma el-Hammami basına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu gösteriyi, Kudüs'ü Yahudileştirmeye ve Filistin halkını göç ettirmeye çalışan siyonistlerin vahşice saldırılarına uğrayan Filistin halkına desteğimizi ifade etmek için düzenledik. Ayrıca burada Arap ülkelerinin suskunluğunu da protesto ediyoruz."

Tunus halkına Filistin'e destek verme çağrısında bulunan Hammami, "Filistin davası daima aklımızda. Biz, onu Arap halklarının temel davası olarak görüyoruz. Bu nedenle Siyonistlerle mücadele tüm Ara halklarını ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.

İLİŞKİLİ HABERLER