TGS'den Erkan Koyuncu için eylem

Türkiye Gazeteciler Sendikası, iş cinayetine kurban giden foto muhabiri Erkan Koyuncu için basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Eylül 2014
  • 11:43

Türkiye Gazeteciler Sendikası, geçtiğimiz ay Galatasaray Kulübünün Florya'da bulunan Metin Oktay Spor Tesislerinde iş cinayetine kurban giden foto muhabiri Erkan Koyuncu'nun ölümünün 1. ayında basın açıklaması yaptı.

Galatasaray Lisesi önünde düzenlenen basın açıklamasında “#Muhabirlerinsandır -TGS” yazılı pankart açan TGS üyesi spor basını emekçilerine Sendikal Güç Birliği Platformu adına Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da destek verdi.

Basın açıklamasını TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli okudu. Bir ay önce Florya  Metin Oktay Spor Tesislerinde bir iş cinayetinin yaşandığını hatırlatan Kuleli, “Yöneticiler, futbolcular ve personel tesise normal kapıdan girerken, foto muhabiri arkadaşımız Erkan Koyuncu mal kabul girişinin otomatik kapısına sıkışarak can verdi.” dedi.

Kuleli, geçtiğimiz bir ay içerisinde iş cinayetine ilişkin soruşturmanın 'jet' hızıyla tamamlandığını, savcının güvenlik görevlisi için 6 yıla kadar hapis cezası istediğini kaydederek, “Peki Erkan'ın ölümünden sadece güvenlik görevlisi mi sorumlu? Kulüp yöneticileri, tesis sorumluları, kapıyı üreten firma soruşturulmayacak mı?” ifadelerini kullandı.

Transferlerin yapılıp, ligin başladığını söyleyen Kuleli, herkesin eğlenceye odaklanarak, bu davanın unutulacağını sandığını ancak kendilerinin sürecin takipçisi olacağını belirtti. Kuleli, açıklamasını şu ifadelerle sona erdirirdi:

Herkes bilsin ki, artık bize dayatılan uygunsuz çalışma şartlarını kabul etmiyoruz. Kulüpleri kendilerine çeki düzen vermeye, bundan sonra başka canların yanmaması için gerekli tedbirleri almaya çağırıyoruz. TFF'den spor muhabirlerinin koşullarının düzeltilmesi için standartlar koymasını, buna uymayan kulüplere yaptırım uygulamasını talep ediyoruz.

Erkan kardeşimiz için yaptığımız bu açıklama uzun bir yürüyüşün ilk adımıdır. Akreditasyon, telif, mesai, sigorta, maaş, işten atma, baskı ve sansür karşısında bir arada duracağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bundan böyle spor habercilerine ve yazarlarına saygı göstermeyenler, mesleki dayanışmamızın gücünü görecektir.”

Kızıl Bayrak / İstanbul