İşçilere ihanet etmeye hazırlanan Türk Metal Kızıl Bayrak'ı hedef gösterdi

Türk Metal çetesi, 2017 MESS Grup TİS sürecinde, işçilere ihanet etmek için hazırlıkları kapsamında, bu misyonunu teşhir eden Kızıl Bayrak'ı işçilere karalamaya başladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Ağustos 2017
  • 15:08

2015 Metal Fırtına sürecinde işçilerin haklı taleplerinin sonuna kadar arkasında olan ve bu çerçevede süreci yakından takip eden Kızıl Bayrak gazetesi Türk Metal çetesinin farklı saldırı girişimleriyle karşılaşmıştı. 2017 MESS Grup TİS süreci öncesinde de Türk Metal çetesi, bir kez daha Kızıl Bayrak'ı karalamaya dönük adımlar atmaya başladı.

Edindiğimiz bilgiye göre, Beylikdüzü'nde kurulu Arçelik fabrikasında vardiyalarda işçilerle toplantılar yapan Türk Metal bürokratları, "Bazı illegal gruplardan, Kızıl Bayrak'tan uzak durun" gibi söylemlerle işçileri korkutmaya çalıştı. Kızıl Bayrak'ı hedef göstermeye çalışan Türk Metal çetesi, işçilere yönelik bu söylemlerini ise "Geçen toplu sözleşmede bazı sıkıntılar, olumsuz durumlar yaşadık" gibisinden üstü kapalı ifadelerle gerekçelendirmeye kalktı.

Türk Metal çetesi neyin peşinde?

Türk Metal çetesinin bu söylemlerinin gerisinde ise kendi kirli misyonlarının ortaya çıkmasından duydukları korku yer alıyor. Zira, işçiler üzerindeki sömürüyü pekiştirmek hedefi ve MESS-Türk Metal düzenini korumak çabasıyla TİS sürecine hazırlanan Türk Metal bürokratları, son dönemde fabrikalarda bir yandan öncü işçileri işten attırıyor ve haklı mücadeleyi saldırılarla baltalamaya çalışıyor. Diğer yandan da işçilerin taleplerinin altını boşaltmaya, haklı taleplerini "uçuk beklenti" olarak göstermeye çabalıyor. Türk Metal çetesinin bu yönüyle MESS düzenini koruma çabasını haberler, yazılar ve teşhirlerle gözler önüne seren Kızıl Bayrak ise doğal olarak "illegal grup" yalanıyla karalanıyor, "terörist" demagojisi ile hedef gösteriliyor.

Türk Metal'in bu kirli yöntemleri yeni değil

Kızıl Bayrak'ı karalayarak işçilerden uzaklaştırmaya çalışan Türk Metal bürokratları, 2015 Metal Fırtına'da da benzer söylemlerde bulunmuş, hatta 5 Mayıs günü Türk Metal'den toplu istifa için bir araya gelecek olan işçileri de Kızıl Bayrak muhabirlerine karşı provoke etmeye kalkmıştı. Fakat Türk Metal çetesinin yalanları daha o günden açığa çıkmıştı. Çeteciler, Kızıl Bayrak muhabirlerinin yanı sıra, Renault işçilerine de saldırmış, ardından Türk Metal'e karşı öfke daha da büyümüştü.