Güzel Ana sonsuzluğa uğurlandı

Güzel Ana’yı uğurlamak için Kartal Cemevi’nde toplanıldı. Buradan Gülsuyu’ndaki evine götürülen Güzel Şahin, Gülsuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Eylül 2017
  • 12:39

19.00: Anma marşlarla sona erdi. Tekrar Kartal Cemevi'ne geçiliyor. Burada Güzel Ana için yemek verilecek.

18.50: Konuşmaların ardından anma, Güzel Ana'nın vasiyeti üzerine, Grup Munzur'un seslendirdiği türkülerle devam ediyor.

18.00: Kızıldere türküsünün söylenmesinin ardından Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına konuşma yapıldı. Güzel Ana'nın yaşamının anlatıldığı konuşmada, yaşamı boyunca mücadele ettiği ve herkesin anası olduğu vurgulandı.

17.50: Cenaze sloganlar ve ağıtlarla mezar başına getirildi. Güzel Ana'nın cenazesi defnediliyor.

17.35: Mezarlığa gelindi. Kitle Güzel Ana'nın cenazesini omuzlara aldı.

17.05: Kitle cenaze aracının ardından mezarlığa doğru yürüyüşe geçti.

16.50: Güzel Ana'nın cenazesi, evinde helallik alındıktan sonra mezarlığa götürülecek.

16.35: Güzel Ana'nın Gülsuyu'ndaki evinin önüne gelindi.

16.05: Kartal Cemevi'nden araçlarla Güzel Ana'nın evine doğru yola çıkıldı.

15.35: Avluda helallik alındıktan sonra saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu "Önderimiz İbrahim İbrahim Kaypakkaya!" sloganıyla sonlandırıldı. Güzel Ana'nın mücadelede yaşayacağı vurgulandı. Ardından ise Gülmez Ana söz alarak Güzel Ana'yı anlattı. "Devrim şehitleri ölümsüzdür!" sloganı haykırıldı.

Anmanın ardından cenaze tekrar morga götürüldü.

15.20: Güzel Ana'nın cenazesi alkış ve sloganlarla cemevi avlusuna çıkarıldı. "Güzel Ana ölümsüzdür!" ve "Anaların öfkesi katilleri boğacak!" sloganları atıldı. Burada anma yapılacak.

***

Geçtiğimiz gün beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren, Cumartesi Anneleri’nden Güzel Şahin bugün Kartal Cemevi’nden uğurlanıyor.

Güzel Ana’nın cenazesi için, Cumartesi Anneleri’ni yanı sıra, Berkin Elvan ve Ethem Sarısülük’ün annelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi Kartal Cemevi’nde toplandı.

Güzel Ana’yı uğurlamaya gelenler arasında ilerici sol güçler, sendikacılar, Alevi kurumlarının yöneticileri de yer alıyor.

Burada saat 15.00’te başlayacak uğurlamanın ardından Gülsuyu’ndaki evine götürülecek olan Güzel Ana, Gülsuyu Mezarlığı’na gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından defnedilecek.

Kızıl Bayrak / İstanbul