5 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıya kitlesel tepki

Küçükçekmece Kanarya mahallesinde dün 5 yaşndaki çocuğun cinsel saldırıya uğraması üzerine bugün mahallenin yanı sıra, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi önünde ve Taksim'de protesto eylemleri gerçekleşti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Nisan 2019
  • 17:24

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğraması sonrasında yüzlerce kişi protesto eylemlerine başlamıştı. Bugün Kanarya Mahallesi’nde düzenlenen kitlesel eylemle cinsel istismar protesto edildi.

Kanarya Mahallesi’nde kitlesel eylem

“Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz”, “Çocuk susar sen susma” sloganlarının atıldığı eylemde söz alan HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu yoğun bakımda olan çocuğun öldüğüne ilişkin çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti ve konuya ilişkin doğru haberler konusunda uyarıda bulundu.

İstismara uğrayan çocuğun geleceğinin çalındığına ilişkin tepkilere dair de konuşan Kerestecioğlu, çocuğun bu mahallede geleceğini kuracağını dile getirdi ve “Bunu sağlayacak olan sizlersiniz, bizleriz” dedi. “Bunu yapanlar utansın” diyerek çocuğa sahip çıkmanın ve çocuk haklarını korumanın önemine değinen Kerestecioğlu, çocuk istismarlarının örtbas edilmesine karşı verilecek mücadeleye dikkat çekti.

KSSEA Hastanesi önünde açıklama

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma (KSSEA) Hastanesi önünde İstanbul Kadın Meclisleri tarafından basın açıklaması yapılarak istismar protesto edildi. Kadın Meclisleri adına Dilber Sünnetçioğlu tarafından yapılan açıklamada, hastanede yoğun bakımda olan çocuğun kendi çocukları olduğu vurgulandı. “Bu çocuğu korumak hepimizin görevidir” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, faillerin acilen yakalanması ve indirim verilmemesi gerektiği üzerinde durularak “Mücadelemizi sürdürüp peşini bırakmayacağız” denildi.

Taksim’de istismar protestosuna gözaltı

Yasemin Babat Kayan isimli bir kadın, Taksim Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde çocuk istismarını protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Kayan, eylemine dair yaptığı açıklamada ateşin sadece düştüğü yeri yakmadığını, bütün annelerin yüreğini yaktığını ve bir anne olarak bu tür durumlara artık dayanamadığını belirterek “Artık tahammül edemiyorum. Çocuk istismarına artık tahammül edemiyorum” dedi. Polisin saldırısıyla karşılaşarak gözaltına alınan Kayan Beyoğlu Karakolu’na götürüldü.