“Devrimin sesi olmak için toplanıyoruz!”

ODTÜ bileşenleri 75 topluluğun imzacı olduğu bir bildiri yayınlayarak “Ne şenlikten ne de Devrim Sahnesinden vazgeçmiyoruz” dedi. Öte yandan 18 Nisan günü gerçekleştirilecek eyleme çağrı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 14 Nisan 2024
  • 13:30

ODTÜ bileşenleri, rektörlük tarafından Bahar Şenliği’nin iki güne indirilmesi ve Devrim Stadında sahne kurulmamasına karşı 18 Nisan günü rektörlükle görüşme ayarlamak amacıyla eylem yapacaklarını duyurdu. Eylem çağrısında şu ifadelere yer verildi:

“Tüm ODTÜ öğrencilerini, seslerini duyurmak ve Devrim Sahnesini geri almak için mücadeleye çağırıyor, ne Geleneksel ODTÜ Bahar Şenliği’nden ne de Devrim Sahnesinden vazgeçmediğimizi göstermek üzere istediğimiz görüşmeyi elde etmek için perşembe günü hepinizi yanımızda olmaya davet ediyoruz.”

ODTÜ Rektörlüğü, gönderdiği maille geleneksel ODTÜ Bahar Şenliği’ni “Kampüsün ekosistemini, temizlik, güvenlik ve sürdürülebilirliğini korumak amacı” ile 2 güne indirildiğini ve Devrim Stadı’na kurulacak sahnenin olmayacağını bildirmişti. Bahar şenliğinin rektörlüğün belirttiği formatta gerçekleşmesini kabul etmeyen ODTÜ öğrencileri 75 topluluğun imzacı olduğu bir bildiri yayınladı. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere rektörlük tarafından gelen bir mail ile ODTÜ Bahar Şenliğimizin iki güne indirildiği ve Devrim sahnesi olmayacağı bildirildi. UGT olarak bu karara tamamıyla karşı olmakla birlikte şenliğimizi tüm unsurları ile bir bütün olarak geri almak için ODTÜ kamuoyuna açık olan forumda bazı kararlar aldık. Bu kararlar doğrultusunda 18 Nisan Perşembe günü, bildirinin yayınlandığı günden beri bizimle iletişime geçmeyi reddeden rektörlük ile görüşme almak üzere Fizik bölümü önünde buluşup yürüyerek ODTÜ bileşenlerinden oluşan temsil heyetimizle hakkımız olan görüşmeyi alana kadar pes etmeyeceğiz. Tüm ODTÜ öğrencilerini, seslerini duyurmak ve Devrim sahnesini geri almak için mücadeleye çağırıyor ne Geleneksel ODTÜ Bahar Şenliğinden ne de Devrim Sahnesinden vazgeçmediğimizi göstermek üzere istediğimiz görüşmeyi elde etmek için perşembe günü hepinizi yanımızda olmaya davet ediyoruz."