Ofer Cezaevi’ndeki Filistinli tutsaklar: “Saldırılara direneceğiz”

İsrail askerlerinin saldırısında 100 tutsağın yaralandığı Ofer Cezaevi’ndeki tutsaklar yaptıkları ortak açıklamayla her türlü saldırıya karşı direnişlerini sürdüreceklerini vurguladılar.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 23 Ocak 2019
  • 11:23

Siyonist İsrail rejiminin dün gerçekleştirdiği saldırıda 100’ü aşkın Filistinli tutsağın yaralandığı Ofer Cezaevi’ndeki tutsaklar yayınladıkları ortak metin ile İsrail’in Filistinli tutsaklara savaş ilan ettiğini ve bunu da Ofer Cezaevi’nden başlattıklarını söylediler.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (El-Fetih), İslami Cihad Hareketi, Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi imzasıyla ortak bir açıklama yayımlandı.

Siyasi bir karar ile gelen emir üzerine hareket eden Ofer Cezaevi yönetiminin saldırıya geçtiğini belirten tutsaklar 20 Ocak 2019 Pazar gününden Pazartesi gününe arama adı altında devam eden saldırılarda sözlü ve fiziki şiddet ve hakareterle karşılaştıklarını, eşyalarının tahrip edildiğini ve çıplak arama işkencesinin devreye koyulduğunu aktardılar.

Saldırıya karşı büyük bir direniş sergilediklerini aktaran tutsaklar ancak göz yaşartıcı gazlar, birkaç hücre duvarının yıkılması ve bölümlerin kapatılması ile aramalar yapılabildiğini belirttiler. Bu sırada elektrikli cop ve köpeklerin de kullanıldığını eklediler.

Ofer Cezaevi’ndeki gerginliğin hâlâ hüküm sürdüğünü söyleyen tutsaklar saldırılara karşı daha güçlü eylemler ortaya koyacaklarını belirtti. “Birlik ve onur savaşı” adını verdikleri bir mücadele içerisine girdiklerini ifade eden tutsaklar, onurlarını ve tarihlerini korumak için kendilerine yöneltilen her türlü saldırıya meşru direnişleriyle yanıt vereceklerini vurguladı.

Tutsaklara yapılan bu saldırının İsrail’in organize bir hamlesi olduğunu dile getiren tutsaklar, İsrail’deki seçimler için kendilerine yapılan saldırının kullanıldığını ifade etti. Bu saldırı ile oy devşirmeye çalışan İsrail partilerinin başarısız olacaklarını söyledi.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin bu suçlara karşı durmaya ve haklarını korumak için harekete geçmeye çağıran tutsaklar, özgür medyanın da seslerini duyurmasını talep etti.